Így is kell

2020.09.02. 11:21

Így is lehet…

Az elmúlt év folyamán éles vita alakult ki a kiskágyai temetőben legelésző birkanyáj kapcsán.

A lakosok a közösségi oldalon kérték számon az egyházi, politikai vezetőket, hogy hogyan tudják megengedni azt, hogy sem kerítés, sem felügyelet, sem gondozás nincsen ebben a sírkertben. Egy évvel ezelőtt indult el a tulajdonos keresése, s kiderült, hogy hiába volt a köztudatban az, hogy a kiskágyai temető református, jogilag Székelyhíd városához tartozik. Történt ugyanis, hogy a temetőt a Telekkönyvi Hivatalnál a kiskágyai közbirtokosság tulajdonaként telekkönyvezték, még a múlt század elején.

Mivel Kiskágya mint különálló település megszűnt létezni az elmúlt száz évben, jogilag a telek a Székelyhídi Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Amikor ez kiderült, az önkormányzat elkezdte a telekkönyvezési procedúrát, amit azóta sikeresen be is fejezett. Ezért sikerült az idén a temetőt bekeríteni, lekaszálni, az ajtót-kaput megjavítani, a bejárati utat lekövezni.

Borítókép: a munkálatok közepette

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában