Beruházások

2020.09.14. 17:48

Fejlesztési munkálatok Erdőgyarakon

Csatornázási munkálatok zajlanak idén is Erdőgyarakon, melyek jelenlegi szakaszáról Rostás István, Illye alpolgármestere tájékoztatta a helyszínen Szabó József megyemenedzsert, az RMDSZ megyeitanácselnök-jelöltjét.

BN-összeállítás

Két projektet is indított 2018-ban Erdőgyarak, amelyek jóvoltából nem csupán a település, hanem Mezőbaj és Illye is gazdagabb lesz néhány fejlesztéssel. Egyrészt egy 1,5 millió euró összegű európai uniós projektnek köszönhetően két-két utca aszfaltozására kerül sor Mezőbajon és Illyén, összekötve a két települést, másrészt párhuzamosan kanalizálási munkálatok is zajlanak ezeken a településeken.

Mint Rostás István elmondta, a tavaly ősszel megkezdett csatornázási munkálatok elindításában, illetve az ehhez szükséges, a kormány által történő finanszírozás megszerzésében jelentős szerepe volt Cseke Attila RMDSZ-es szenátornak. Az alpolgármester arról tájékoztatta Szabó Józsefet, hogy a munkálatok 80 százalékban készen vannak, és már az utolsó simításokon dolgoznak. Elmondta azt is, hogy az Illyén épülő víztisztító állomás hálózatába szeretnék majd Mezőbajt is bekapcsolni.

A kanalizálási munkálatok költségvetése 4,5 millió euró, amelybe Erdőgyarak vízhálózatának a kibővítése is beletartozik.

Borítóképünkön: (balról) Szabó József és Rostás István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában