Komplex program

2020.09.15. 17:31

Cseke Attila: Támogatnunk kell a közép- és nagyvállalatokat!

Ciucur Losonczi Antonius

„Komplex tanácsadói program indítását tervezzük, amely elsősorban az elkövetkezendő fél évben megnyitásra kerülő pályázati programok maximális kihasználásán és lehívásán alapszik. A befolyt pénzügyi támogatással fokoznunk kell a nemzetközi versenyképességet, mégpedig a vállalkozások infrastrukturális, beszállítói és munkavállalói hátterének fejlesztése révén.” Cseke Attila váradi polgármesterjelölt a héten csapata gazdasági tervezeteit mutatja be, melynek egyike a Made in Nagyvárad projekt.

„15.000 cég van Nagyváradon bejegyezve, ebből 4400-nak legalább egy alkalmazottja van és 100 olyan, amely már közepes és nagyvállalkozásnak számít. Az érintett közép- és nagyvállalkozásokat segítenünk kell abban, hogy a jelenlegi, kihívásokkal teli gazdasági környezetben is növelhessék stabilitásukat, erősíthessék piaci pozíciójukat, így felelős foglalkoztatóként megtarthassák munkavállalóikat” – fogalmazott Cseke Attila, a továbbiakban elmondva: „A közép- és nagyvállalatok támogatása két pillérre épül, melynek egyik része a tanácsadói program, a másik pedig egy fórum létrehozása: a közép- és nagyvállalatok jelentős lobbierővel rendelkeznek, de irányított összefogással új piacok nyílhatnak meg. Olyan közös fórumot hozunk létre, ahol egy asztal mellé ültetjük le városunk legjelentősebb piaci szereplőit, minden fókuszt az együttműködésre, közös gazdaságfejlesztési stratégia kialakítására helyezünk. Bízunk a helyi vállalkozásokban!”

Borítóképünkön: Cseke Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában