kampány program

2020.09.14. 13:46

Cseke Attila: Célunk egy logisztikai park létrehozása!

Egy, akár nyolc-tíz vállalatot is befogadó logisztikai park létrehozása Nagyváradon, az erdélyi autópálya romániai bevezető szakaszának lehajtója közelében, közvetlen hatásként elősegítené a helyi gazdaság dinamizálását, a nettó export növelését – mutatta be Cseke Attila polgármesterjelölt legújabb projektjét.

Fotó: https://www.instagram.com/jnando

Ciucur Losonczi Antonius

„A logisztikai park az A3 autópályáról leágazó, megépülő nyugati körgyűrű mentén jönne létre. Ma már minőségileg többet jelent a logisztika, mint a szállítási, fuvarozási, szállítmányozási feladatok és munkafolyamatok összessége, magába foglalja a tevékenységek tervezését, irányítását, a dokumentumok és információk áramlását, a tevékenységek hatékonyságának növelését, illetve a vevői elvárásoknak való megfelelést. Napjainkban egy régióban a versenyképesség és az értékteremtés alapvető feltétele a logisztikai képesség, és ennek fényében a fejlettebb logisztikai infrastruktúra versenyelőnyként jelentkezik az értékláncok egyes folyamataiért zajló versenyben. A logisztika az elmúlt másfél évtizedben a globális gazdaság egyik meghatározó tényezőjévé vált, a becslések szerint eléri a globális GDP 13,8 százalékát”.

Cseke Attila hozzátette, hogy Nagyvárad Nyugat-Románia kapujaként fontos közlekedési csomópont, a magyarországi M4-es autópálya és az erdélyi A3-as sztráda találkozásánál, ahol adott a lehetőség egy jelentős regionális logisztikai központ létrehozására. Közvetett hatásként a logisztikai tevékenységek optimalizálása hozzájárul a teljes vállalati szektor költséghatékonyságának javulásához, ezáltal növeli a beruházásra, rendelkezésre álló forrásokat, fogalmazott az RMDSZ váradi polgármesterjelöltje.

Borítóképünkön: Cseke Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában