Járványhelyzet

2020.08.16. 12:51

Újabb ötven fertőzött, újabb haláleset Biharban

Az országos stratégiai kommunikációs csoport vasárnapi összegzésében közli, hogy legutóbbi jelentése óta országszerte 1087 új koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak. A jelentés szerint augusztus 15-én tíz óra és augusztus 16-án tíz óra között 37 ember halt meg (25 férfi és 12 nő) az ország húsz megyéjében a vírushoz köthetően, köztük Biharban is. Megyénkben az említett huszonnégy órás időintervallumban 50 új esetet vettek nyilvántartásba, ezzel 1669-re emelkedett az itt regisztrált fertőzöttek száma a járvány kitörése óta. A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) vasárnapi jelentésében közli azt, hogy eddig 878 ember gyógyult ki megyénkben a fertőzésből. Az igazgatóság tudatja azt is, hogy Bihar megyében 414 fertőzöttet kezelnek kórházban, ez héttel kevesebb, mint egy nappal korábban.

A DSP beszámol arról is, hogy augusztus 15-én és augusztus 16-án reggel nyolc órák között a rendőrökből és csendőrökből álló vegyes őrjáratok 725 karanténban lévő személyt és 185 otthoni elkülönítésben lévő embert ellenőriztek. Továbbá a megye közterületein vizsgálták azt, hogy az emberek betartják-e a járványvédelmi előírásokat. Az említett huszonnégy órás időintervallumban 47 szankciót róttak ki a járványvédelmi előírások megszegése miatt, a bírságok összértéke 10.500 lej volt. A felsorolt tevékenységekben 242 rendőr és 68 csendőr vett részt, utóbbiak őrzik a megyében újra megnyitott karantént. A katasztrófavédelem 11 munkatársa szállította el a fertőzött vagy fertőzésgyanús embereket a váradi városi kórházba és tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi központot.

A belényesi bíróság mellett műköügyészség közleményében tudatja, hogy augusztus 13-án büntetőjogi eljárást indítottak egy bejelentés nyomán. A feljelentő azt állította, hogy júliusban a járványügyi vizsgálatok során megszegték a járványvédelmi rendelkezéseket két koronavírussal fertőzött személy esetében, ami kimeríti a járványügyi szabályok megszegésének bűncselekményét.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában