Interjú

2020.08.14. 09:59

Tóth Andi: Én is hétköznapi dolgokról álmodom

A Nagyváradi Vár nyári színpadán mutatja be a Szigligeti Színház Lilliput Társulata a Valahol Európában című, Radványi Géza világhírű filmjéből készült közismert musicaladaptációt szeptember 10-én. A csaknem húsz gyermekszereplő részvételével színre vitt zenés előadás női főszerepét kettős szereposztásban Benczi Tekla bábművész, illetve Tóth Andi, az X-faktor ötödik szériájának nagyváradi származású nyertese játsszák majd. Ennek apropóján, a tehetségkutató-nyertes a Nyári Színházi Fesztivál programjában, augusztus 22-én, először tart koncertet Nagyváradon, amelynek második felében a nézők ízelítőt kaphatnak a készülő produkcióból. Ennek próbafolyamatáról, magánéletről és munkáról faggattuk Tóth Andit.

Czvikker Katalin

– A Szigligeti Színház Lilliput társulata meghívására hazajöttél Nagyváradra, ahol egy jó ideig a Szigligeti Tanodában is tanultál. Milyen hazajönni kicsit?

– Valójában már évek óta várom, hogy meghívjanak Nagyváradra, amire sajnos eddig nem került sor, így igazán örültem, amikor felkértek a Valahol Európában című musicalre. Ez nyilván egy remek lehetőség, hogy a családomat is többet lássam, és jó érzés lesz a régi ismerősökkel, barátokkal együtt dolgozni.

– Egy ötnapos alkotótáborban vettél részt. Milyen volt együtt dolgozni a gyerekekkel?

– Az a tábor nekem inkább egy nyaralás volt. Mivel nem volt a helyszínen sem térerő, sem wifi, ez egy tökéletes alkalom volt arra, hogy kicsit magam mögött hagyjam a budapesti életet, és elmerüljek magamban, ebben a csodálatos darabban és a nagyszerű emberekben, akik körbevettek. Csupa jóindulat, szeretet és nyugalom vett körül, amire már igazán rég volt példa! Haza sem akartam jönni!

– Hogyan tudod majd ezt a munkát összeegyeztetni mindazzal, amit mostanában csinálsz?

– Engem mindig is egy „duracell nyuszinak” tartottak, nem ismerek határokat, ha munkáról van szó. Legszívesebben mindent egyszerre csinálnék, alig tudok nemet mondani munkára. Valószínűleg azért, mert én nem munkának tekintem ezeket a dolgokat. Valóban nem lesz könnyű összeegyeztetni a magyarországi elfoglaltságaimmal az előadásokat, illetve a próbafolyamatot, és persze a vírushelyzet sem könnyíti meg a dolgunkat, de nem ismerünk lehetetlent!

– Mit csinálnál másképp, ha öt évet visszapörgethetnél az életedben?

– Elsőre biztosan mindenki rengeteg dolgot fel tudna sorolni, amit másképp csinálna a múltban, de ugye nem ez a kérdés. Hogy mit változtatnék? Őszintén semmit. Azok a hibák, nehézségek, könnyek és harcok faragták a személyiségemet, azok nélkül nem az az Andi lennék, aki most vagyok. És bár nem vagyok teljesen elégedett magammal, büszke vagyok arra, aki végigment ezeken az utakon, és állok elébe a következő kihívásoknak.

– Miről álmodik Tóth Andi, az énekes?

– Mivel én is ember vagyok, én is hétköznapi dolgokról álmodom. Munkáról, egészségről, családról és titkon arról is, hogy szeressenek az emberek. Persze tudom, hogy egy kemény fából faragott nő vagyok, akit ránézésre nem hatnak meg a rosszakarók szidalmai, de legbelül nyilván vágyom a pozitív visszaigazolásra.

– Milyen lesz a te Suhancod?

– Minél jobban belemélyedem Suhancba, annál jobban érzem, hogy tulajdonképpen nem is kell olyan sokat színészkednem ebben a darabban. Amikor először olvastam át Suhanc dalát, könnyekben törtem ki. Magamra ismertem és értetlenül néztem, hogy ezek az ÉN szavaim, az ÉN gondolataim. Én is rengeteg mindenen mentem keresztül az elmúlt években, ahogy Suhanc is, és én is védem tíz karommal a lelkem megmaradt részeit. Suhanc nekem ebben a darabban A NŐ, az Őserő, és igyekszem majd minden energiámmal ezt közvetíteni.

Jegyvásárlás

A szeptember 10-ei bemutatóra jegyek még kaphatók a színház jegypénztárában, valamint az RMDSZ Fekete Sas palotabeli székházában. A szeptember 26-ai második előadásra jegyek a színház jegypénztárában, valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon válthatók. Rendező-koreográfus: Györfi Csaba. Zeneszerző: Dés László. Dalszövegek: Nemes István. Szövegkönyv: Böhm György, Horváth Péter, Korcsmáros György. Jelmeztervező: Cristina Breteanu. Díszlettervező: Rákay Tamás. Korrepetitor: Varga Imre. Koreográfus asszisztens: Kányádi György. Beszédtechnika tanár: Papp Márta. Játsszák: Benczi Tekla, Csepei Róbert, Daróczy István, Hanyecz Debelka Róbert, Kiliti Krisztián, Lélek Sándor Tibor, Stéfán Bodor Mária, Szabó J. Viktor, Tóth Andi, Varga Imre, Vári Vivien. Gyerekszereplők: Bíró Bernadett, Boross Péter, Bódi Mátyás, Gál Hanna Nóra, Hanyecz D. Ágoston, Hanyecz D. Ágota, Katona Márk, Kiss Virág Sára, Nagy Bianka, Nagy Lilla, Oszaczky Butkay Gergő, Pálfi Boróka, Porcza Zsófia, Sella Dominik, Szatmári Viktória, Trubács Vivi, Vanca Ilian, Zeffer Szilvia Petra. A musical a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft.-vel kötött megállapodás alapján kerül előadásra.

A borítóképen: Tóth Andi, az X-faktor ötödik szériájának nagyváradi származású nyertese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában