Helyváltás

2020.08.12. 09:10

Személyi változások a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyében

Fotó: Alexandru Nitescu

Ciucur Losonczi Antonius

Böcskei László megyés püspök döntése értelmében 2020. szeptember 1-től személyi változások lesznek a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyében. Radnóthy-Szakács Albert káplán lesz Érmihályfalván, Nagy Jácint pedig Kárásztelekről Margittára megy.

Ami a plébánosokat (plébániai kormányzókat) illeti, a következő változásokra kell számítani: Mahajduda János a székesegyházi főplébániáról Kárásztelekre kerül Selymesilosva ellátásával; Kurila Gábor Szilágycsehből Szilágysomlyóra megy; Szűcs Attila Bihardiószegről Szilágycsehbe megy Zsibó és Sülelmed ellátásával; Bakos Gábor Érmihályfalváról plébánosként megy Bihardiószegre; Pálos István a váradszőllősi plébániáról lelkészként megy a székesegyházi főplébániára; Kruzslitz Imre Tasnádról plébániai kormányzóként megy a váradszőllősi plébániára, illetve egyúttal a Szent Márton Idősek Otthonának lelkésze és a karizmatikus mozgalmak koordinátora lesz; Ozsváth József Szilágysomlyóról plébániai kormányzóként megy Tasnádra; Selymes József plébánoshelyettesként megy Érszalacsra; dr. Kovács F. Zsolt, a püspökség irodaigazgatója pedig eddigi megbízatásai megtartása mellett kisegítő lelkész lesz a székesegyházi főplébánián.

Ugyanakkor betegsége miatt Schek László plébánost ideiglenesen felmentette szolgálata alól a római katolikus főpásztor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában