Nem csak ingázóknak

2020.08.19. 08:52

Sikeres volt az RMDSZ közbenjárása: használhatók az Érmellék határátkelői

Fotó: www.politiadefrontiera.ro

Az RMDSZ többszöri közbenjárását siker koronázta, mindenki által használható az Érmellék összes határátkelője, áll abban a közleményben, amelyet a Bihar megyei RMDSZ sajtóirodája juttatott el szerkesztőségünkbe. Az erre vonatkozó döntés megjelent a Hivatalos Közlönyben, és Székelyhíd határátkelőjénél immár nemcsak az ingázók mehetnek át. Ez nagyon hasznos és fontos előrelépés, ugyanis a Székelyhíd–Létavértes átkelő korlátozás nélküli használatával már nem kell hosszú kerülőutakat igénybe venniük azoknak, akik a határ túloldalára akarnak utazni, nem beszélve a jelentős időveszteségről.

A Magyarországra való beutazás feltételeit az érvényben lévő jogszabályok tartalmazzák: 30 kilométeres határsávon belül, 24 órán belüli visszatéréssel, nem szükséges COVID-19 tesztet készíteni, 30 kilométert meghaladó utazás esetén két negatív COVID-19-es teszt szükséges, melyeket 48 órás különbséggel kell elkészíteni, az utazás előtti öt napban.

„Az RMDSZ folyamatosan nyomon követte az események alakulását, mert a határátkelőknél az utóbbi hónapokban gyakran változott a helyzet. Az érdekképviselet összehangolt csapatmunkájának köszönhetően minden adódó lehetőséget kihasznált, hogy a lakosok számára hatékony megoldás szülessen. A határozott fellépésnek hála korlátozás nélkül lehet használni a székelyhídi átkelőt is” – áll a közleményben, amelyben idézik Szabó József megyemenedzser szavait is: „A Bihar Megyei Tanács több alkalommal is levélben kérte fel a romániai kül-, valamint belügyminisztert, hogy biztosítsák a határok korlátozások nélküli átjárhatóságát. A helyi, megyei, országos szinten való közös fellépésünk eredményes volt, ezért szükséges a magyar képviselet jelenléte minden szinten, valamint a jó kapcsolatok az anyaországi és az itteni kormányzattal. Mi valóban mindig a gáton vagyunk, s az átkelők korlátozások nélküli működése az RMDSZ kitartó munkája nyomán valósulhatott meg. Másokkal ellentétben, akik súlytalanul próbálkoznak látszatcselekvésekkel tölteni az időt, mi hatékonyan és sokat dolgozunk, amint ezt a határátkelőkkel kapcsolatos eredményes fellépésünk is igazolja.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában