Modernizáció

2020.08.17. 11:52

Lakónegyedbeli főtereket alakítanak ki Nagyváradon

A nagyváradi önkormányzat fel akarja újítani és át akarja alakítani a nagy városnegyedekben lévő fő tereket. Ezek közül két tér felújítására vonatkozó műszaki-gazdasági mutatókat szavazták meg a pénteki helyi tanácsülésen.

Pap István

A Rogériusz negyedben lévő Magnólia tér felújításának becsült költségvetése 12,1 millió lej, a kivitelezési időszak 18 hónap. Ott kicserélik a jelenlegi térburkolatot, helyette gránitból való kockaköveket helyeznek le, és a jelenleg aszfaltozott járdákat is gránitkockákkal burkolják majd. A terv szerint a Magnólia téren minden fát meghagynak, sőt, 105 új fát is ültetnek. Megmarad a téren álló szobor is, ugyanakkor lesz két játszótér, egy új füves terület, illetve egy új szökőkút is épül oda. A Nufărului úti térkialakítás becsült költségvetése 7,6 millió lej, a kivitelezési időszak 12 hónap. A másik tervhez hasonlóan itt is lesz két új játszótér, 480 négyzetméternyi gyepszőnyeg, gránitköves térburkolás, illetve bicikliutat is kialakítanak.

A gazdasági-műszaki mutatókra vonatkozó határozattervezetek szavazása előtt Liviu-Mihai Sabău-Popa szociáldemokrata helyi tanácsos elmondta, hogy egy kissé sokallja a 12,1 millió lejes költségvetést egy kevesebb mint tízezer négyzetméteres tér átalakítására, majd hozzátette, hogy ennél a projektnél a jelenlegi helyzetben vannak fontosabb dolgok is, amire a pénzt költeni kellene. Válaszában llie Bolojan polgármester elmondta, hogy ezekre a beruházásokra uniós forrásokat nyert a város, tehát az erre elnyert összeget amúgy sem lehetne másra elkölteni. Továbbá a gazdasági mutatók csak becsült költségvetést tartalmaznak, a közbeszerzési eljáráson beérkező ajánlatok elbírálása és a nyertes pályázat kiválasztása után fog kiderülni a beruházás konkrét költségvetése. A két határozat-tervezetet végül a szociáldemokrata frakció ellenszavazatai mellett fogadta el a helyi tanács.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában