Euro Foto Art

2020.07.14. 18:01

Végzősök alkotásaiból nyílt kiállítás

Az Euro Foto Art Academy fotótanfolyam végzőseinek alkotásaiból nyílt kiállítás július 10-én, pénteken 18 órától a nagyváradi várban található Vilidár István Galériában.

Fotó: Szegedi Éva

Ezúttal a Tavirózsa Fotóklub által szervezett tíznapos fotótanfolyam három résztvevőjének alkotásai kaptak helyet a galéria falain: Viorel Băliban, Nicoleta Cuc (Nagyvárad) és Vagyon Ádám (Bihardiószeg) fotói várják a művészetkedvelőket. A Fények és árnyékok címet viselő kiállításon Nagyvárad történelmi központjában készített fotók tekinthetőek meg, melyeket az alkotók egyéni és csoportos alkotói terepmunka során készítettek. Az 51 alkotás között a fotókról visszaköszön a Sebes-Körös, a színház épülete, de a Szent László tér is.

A kiállításmegnyitót ezúttal is online közvetítették az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület Facebook-oldalán, a felvétel jelenleg is visszanézhető. A kiállítókat, illetve a szűk körű közönséget Tóth István AFIAP, az Euro Foto Art és a Tavirózsa Fotóklub elnöke köszöntötte, az alkotásokat dr. Ramona Novicov műkritikus méltatta, utóbbit születésnapja alkalmából egy csokor virággal lepték meg. Komolyzenei művekkel fellépett Thurzó Sándor József (brácsa), a Duo Varadiensis tagja. Többek között a nagyváradi Bihari Sándor (1900 – 1984) Elégiáját és Farkas Ferenc (1905 – 2000) Ariosa című művét adta elő. A kiállítás július 30-ig tekinthető meg, naponta 8 – 20 óra között, a belépés ingyenes.

A kiállítás része annak a rendezvénysorozatnak, amelyet ez első nagyváradi fotóművész, Mezey Lajos születésének kétszázadik évfordulója, illetve az Euro Foto Art Galéria fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából szerveznek.

Borítókép: a kiállítás megnyitója

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában