Programajánló

2020.07.16. 12:30

Szigligeti Nyári Esték: Bányavakság a várban

Székely Csaba Bányavakság című tragikomédiájával folytatódik a Szigligeti Nyári Esték programsorozat a Nagyváradi Várban: az előadásra július 17-én, pénteken 20.30-tól kerül sor, esős nap esetén pedig július 24-én.

A méltán népszerű Bányavirág sikersorozata után Székely Csaba trilógiájának második részét mutatja be a Szigligeti Társulat. A Hunyadi István által színre vitt előadás a román–magyar viszonyokat és a korrupciót tematizálja. A Bányavakság középpontjában egy képzeletbeli székely település polgármesteri címéért vívott harc jellegzetes szereplői állnak. Ince, a jelenlegi elöljáró foggal-körömmel ragaszkodik székéhez, és mindent megtesz, hogy kihívóját, a szélsőséges nacionalista nézeteket valló Izsákot visszalépésre bírja. Kérésére érkezik a faluba „komiszár” Florin Lupescu, a magyarul is tudó román rendőr, aki azonban figyelmét elsősorban azokra a korrupciós ügyekre összpontosítja, amelyekben a település első embere érintettnek bizonyul. Ince karrierje veszélybe kerül, ezzel párhuzamosan pedig családja széthullásával is kénytelen szembenézni.

Az előadásra jegyek a színház jegypénztárában, valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában