Felújítás

2020.07.28. 11:54

Öt utca újul meg Biharpüspökiben

Az ősz folyamán öt utca felújítását kezdik meg Biharpüspökiben, közli sajtóanyagában a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal.

Megújul teljes egészében a Viilor utca, továbbá a Caişilor utcának az Izvorului és a Piersicilor utcák közötti szakasza, a Cireşilor utcának a Strugurilor és a Piersicilor utcák közötti szakasza, a D. Anghel utca a Strugurilor és az Izvorului utcák közötti szakaszon, valamint a Piersicilor utca a Bihari út és az Izvorului utcák közötti szakaszon. Az említett utcák és útszakaszok egyes részei még nincsenek leaszfaltozva, hiányoznak ott járdák, zöldövezetek és esővíz-elvezetés sincs. A felújítás során mindezeket a hiányosságokat megszüntetik, továbbá támfalakat építenek oda, ahova kell, kialakítják a behajtókat is a magánterületekre, és a közlekedési jelzéseket is felfestik. A közbeszerzési eljárás eredményeképpen a Viilor és a Caişilor utca munkálatait az Asfamixt és a Proexco cégek végzik, előbbit 1.687.145, utóbbit 4.069.203 lejből. Szintén a két említett cég dolgozik majd a Piersicilor utcán, a megnyert szerződés 4.644.724 lejről szól. A Cireşilor utcán az Asfamixt, a Proexco és az Amper Proiect cégek fognak dolgozni, a kivitelezési szerződés értéke 1.738.622 lej plusz áfa. A Dimitrie Anghel utca felújítása az Asfamixt, a Proexco és a Trebor Drum Construct cégeknek jutott, a tervezési és kivitelezési szerződés értéke 2.587.151 lej, az összes említett összeghez hozzáadódik még az áfa. A munkálatok kivitelezésének becsült időtartama négy hónap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában