USR

2020.07.15. 10:14

Nőket a vezető tisztségekbe!

Akár ez is lehetne a jelszava a Mentsétek meg Romániát (USR) és a Plus pártok szövetségének, mely két női jelöltet indít a nagyváradi polgármesteri és a megyei tanácselnöki tisztségre.

Pap István

Ioana Mihăilă orvost és Simona Bișboacă vállalkozót küldi csatába az USR-Plus pártszövetség a szeptember 27-én esedékes önkormányzati választásokon, előbbi a nagyváradi polgármesteri tisztséget próbálja megszerezni, utóbbi pedig a megyei tanácselnöki székért száll versenybe. A jelölteket tegnap délután mutatták be hivatalosan a nagyváradi vársáncban, az eseményen jelen volt Dacian Cioloș volt EU-biztos és volt kormányfő, a Plus párt elnöke. Cioloș az eseményen kiemelte, hogy Bihar megye az elsők közé tartozik, ahol a két pártnak sikerült megegyeznie a jelöltekről, ami azt bizonyítja, hogy helyi szinten összhang van a két politikai szervezet között. Elmondta, hogy mindkét jelölt a gyakorlati életből lépett be a politikába, hiszen Ioana Mihăilă egy egészségügyi létesítmény ügyvezetőjeként, Simona Bișboacă pedig innovatív és sikeres üzletemberként szerzett értékes közösségi tapasztalatokat.

A jelöltek röviden ismertették elképzeléseiket, majd az újságírók kérdéseire válaszoltak, igaz, nem mindre. Arra a kérdésünkre például, hogy hány helyre számítanak a nagyváradi, illetve a megyei tanácsban, Dacian Cioloș azt a választ adta, hogy reményeik szerint minden helyet megszereznek… Arra a kérdésre viszont válaszoltak, hogy melyik párttal zárják ki az együttműködést a választások után. Ioana Mihăilă leszögezte: a Szociáldemokrata Párttal (PSD) kizárja az együttműködés lehetőségét, Simona Bișboacă pedig azt mondta, hogy ő nem pártokkal, hanem projektekre akar szövetkezni, azaz a megyei tanácsban minden megvalósításra érdemes projektet támogatna.

Borítóképen: Ioana Mihăilă (előtérben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában