Figyelem!

2020.07.30. 10:47

A fürdőzés akár életveszélyes is lehet!

A folyamatosan melegedő időjárásban egyre többen választják a folyóvizeket, tavakat arra, hogy kicsit hűsöljenek. Érdemes azonban néhány szabályt elővigyázatosság miatt betartani, hogy elkerüljük a kellemetlen, vagy akár tragikus kimenetelű baleseteket.

A Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) közleményt adott ki arról, hogy mire érdemes figyelni. Kiemelten fontos, hogy csakis a kijelölt helyeken fürdőzzenek, ússzanak. Ne hagyják gyermekeiket felügyelet nélkül a vízben vagy a víz közelében, otthoni medencék használata esetén sem. Amennyiben túl sokáig voltak napon, ne menjenek azonnal hideg vízben, várják meg, amíg kicsit lehűl a bőr felszíne. Ne ugorjanak a vízbe magasabb helyekről, építményekről. A mentőmellény használata kifejezetten fontos gyermekek körében. Értessék megy gyermekeikkel, hogy a nem kijelölt helyeken való fürdőzés életveszélyes is lehet, mint például a telegdi gátnál, a mezőbaji gyűjtőcsatornánál, a Sebes-Körös vizében, a Fekete-Körös vizében, a szentjánosi tónál stb. Amennyiben észlelik, hogy valaki bajban lehet, próbálják kimenteni és segítséget hívni.

A Szilvásban is tilos

Nagyváradon főként a Szilvásban szoktak fürdőzni a lakosok, azonban ezt sem szabad, mint erről már többször beszámoltunk. Azonban nemcsak a Szilvásban nem szabad, hanem a Sebes-Körös többi részén sem, hacsak nincs erre kijelölt hely, ugyanis az erős sodrás és örvények miatt könnyen baleset történhet. A Szilvás park árnyékos részei azonban így is kellemes kikapcsolódási helyet biztosíthatnak, ugyanis piknikezni, kutyát sétáltatni, napozni lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában