szinte teljesen üres

2020.06.23. 14:27

Végleg bezárt a Florius Art

A nagyváradi Marossy Anna sétányon elhelyezett, sokak által kedvelt színes házikó, a Florius Art virágosbódéja most már szinte teljesen üres, a klasszikus zene sem szól már belőle.

Fotó: A szerző felvétele

Pikó Stefánia

Mint lapunkban is olvashattak róla, Flavius Bunoiu, a Mozgásban a Kultúra Egyesület vezetője azt szeretné elérni, hogy a házikót Pelbárthidára szállítsák, és buszmegállóként szolgáljon az ottani gyermekek számára. A „Boldogság-megálló” alakulásáról folyamatosan értesíti követőit is a közösségi oldalán. Ugyan egyelőre még nem sikerült elszállítani a bódét az új helyére, néhány napja már bezárt, a benne lévő virágkötő és kertészkedéshez használt eszközöket pedig már javarészt kipakolták.

A szállítás akadálya feltehetőleg a pénzhiány: Bunoiu rendszeresen közzétesz új bejegyzéseket, melyekben arra kéri az embereket, adományozzanak, hogy megvalósulhasson a projekt, amelynek költségvetése csak arra volt elég, hogy 1000 euróért megvásárolják a bódét. Június 18-án jelentette be, hogy megkezdték ennek lebontását, majd hozzátette, hogy megérti, hogy a jelenlegi helyzet sokak számára nehéz, de jó volna, ha minél előbb elhatározásra jutnának, és még ha kevéssel is, de pénzfelajánlással segítenék a terv megvalósulását.

Egy másik bejegyzésben, június 17-én, már-már passzív-agresszív hangnemben fogalmaz: „Megérkeztek az első adományok, gondolom, a többi a forgalomban ragadt. Mondtam már, hogy sürgős?” Bár a megfogalmazás csípős, a projekt célja mégis nemes. Bízzunk benne, hogy a „Boldogság-megálló” nem úgy végzi majd, mint a jelenlegi buszmegálló, amelyet gyakran megrongálnak.

Borítóképünkön a kiüresedett házikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában