Modernizáció

2020.06.03. 15:12

Több pénzből újul meg a Transilvania mozi

Módosították a nagyváradi Transilvania mozi teljes felújításának és multifunkcionális teremmé való átalakításának költségvetését.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Syda Productions

Pap István

A Nagyváradi Helyi Tanács legutóbbi ülésén megszavazott új költségvetés 6,9 millió lej áfa nélkül, a beruházás kivitelezési időszaka tizenkét hónap. Az eredeti költségvetés 4,5 millió lej volt szintén áfa nélkül. A felújítási munkálatokat 2015-ben kezdte meg a Construcții Bihor cég, mivel azonban a kivitelezési terv 2014-ből való és időközben új műszaki normatívák jelentek meg – például új tűzvédelmi előírások léptek érvénybe –, ezért szükségessé vált a műszaki terv módosítása, hogy az épület megfeleljen a jelenlegi követelményeknek.

Az elfogadott határozat szakjelentéséből kiderül, hogy mindezidáig már elvégezték az épület alapzatának a megerősítését, a belső felújítási munkálatok is immár 75 százalékban elkészültek, de hátra van még a festés, a vakolás, a nyílászárók beszerelése, valamint az alagsor egy részének a felújítása, ezek mellett pedig a közmű-hálózatok felújítási munkálatait is el kell végezni. A külső munkálatok vonatkozásában a terv által előírt csatornázási munkálatok hatvan százalékban, a belső udvar kövezése hetvenöt százalékban készült el, de hátra van még a homlokzat és a tetőzet felújítása az előcsarnok feletti részen. A munkálatok végeztével kétszáz férőhelyes modern multifunkcionális létesítménnyé alakul át az egykori Transilvania mozi.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában