Aranylakodalom

2020.06.10. 17:00

Nem tartanak ünnepséget

A koronavírus miatt behozott intézkedések nem teszik lehetővé, hogy ünnepi keretek között köszöntsék az aranylakodalmasokat a Nagyváradi Polgármesteri Hivatalban.

Ebben az évben ez lett volna a második ilyen jellegű esemény – áll a polgármesteri hivatal közleményében. Az új koronavírus terjedésének megelőzéséért és a fertőzésveszély csökkentéséért a díszokleveleket és az 500 lejes pénzjutalmat ezúttal a polgármesteri hivatal pénztáránál (földszint, 16-os szoba) lehet átvenni. Ennek megfelelően a hivatal munkatársai felvették a kapcsolatot mindazzal a 46 családdal, akik március 2. és június 3. között jelentkeztek és leadták a szükséges dokumentumokat, így ők június 9-én, 10-én és 11- én 13–15 óra között vehetik majd át a díszokleveleket és a pénzjutalmat az előzetes telefonos egyeztetésnek megfelelően. A közleményben arra is emlékeztetik a lakosságot, hogy a 2005/867- es számú helyi tanácsi határozat alapján 1000 lejes pénzjutalom jár minden olyan nagyváradi lakhellyel rendelkező polgárnak, aki betöltötte a tisztes 100 évet. Az anyakönyvi hivatalban (földszint, 12. szoba) továbbra is várják a kérvényeket. Egyébként a kérvényt le lehet tölteni a www.evp-oradea.ro honlapról is, a Hasznos oldalak (Pagini utile) menüpont alatt, a Nyomtatványok (Formulare) fülnél. A kitöltött űrlapot az igazoló dokumentumokkal (házassági anyakönyvi kivonat, a házastársak személyi igazolványa) együtt elektronikus úton is el lehet küldeni a starecivila@ evp-oradea.ro e-mail címre vagy a 0259/408-872-es fax-számra.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában