OTL

2020.06.18. 13:36

Közszemlére tették az új villamosokat

A váradszőllősi OTL-kocsiszín kívülről legjobban látható vágányán rostokol az a négy új, az aradi Astra gyárban Siemens-licenc alapján készült villamos, mely az elmúlt hetekben érkezett Nagyváradra.

Az év végig hat másik fogja követni ezeket, illetve 2021 folyamán még tíz szerelvény. Mircea Mălan alpolgármester elmondása szerint valamikor július közepén fogják forgalomba állítani a négy villamost azt követően, hogy átestek a Siemens-szakértők tesztjein, és hivatalos formában is megtörtént az átvételük.

Az Astrák 160 férőhelyesek és körülbelül 3 méterrel hosszabbak a Siemenseknél. Energia-visszanyerő képességgel rendelkeznek, légkondicionálóval, rámpával és hellyel a mozgáskorlátozottaknak. Ugyanakkor belső kamera- és tájékoztatórendszerrel is „büszkélkednek”. Az európai uniós forrásból finanszírozott villamostender értéke áfa nélkül közel 32 millió euró volt.

Borítóképünkön az új villamosok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában