Konzultáció

2020.06.19. 08:25

Közösen döntenek a tanácsosokról Nagyszalontán

A tanácsosi lista véglegesítése érdekében lakossági konzultációt hirdetett a nagyszalontai RMDSZ. A hajdúváros lakosságának három nap áll a rendelkezésére, hogy a 25 nevet tartalmazó listán megjelölje azt a 12 személyt, akit a városvezetők sorában szeretne látni.

A nagyszalontai RMDSZ a korábbi években is a legdemokratikusabb módszert választotta, előválasztás útján határozta meg a jelöltlistát, természetes, hogy az idei évben is ezt tervezte. Szándékától nem tántorította el a vírus (melyet mindezidáig sikerrel tartott távol a település), de a járványügyi helyzetre való tekintettel most kivételes intézkedések között zajlik az akció. A szervezők ez ügyben egyeztettek a Bihar megyei Közegészségügyi Igazgatósággal, s mindenben betartják a kapott utasításokat.

Fotó: Facebook/Török és Csapata

A Magyar Házban pénteken, szombaton és vásárnap várják a lakosságot, a három napi lehetőség remélhetőleg megakadályozza, hogy tumultus alakuljon ki az urnánál. A konzultáció helyszínét fertőtlenítették, a berendezésnél figyelembe vették a távolságtartási kötelezettséget. A szövetség felkészült kézfertőtlenítő szerekkel, és az írószereket, melyet a polgároknak adnak, előzőleg szintén fertőtlenítik. Az érkezők lázát egészségügyi szakszemélyzet megméri, a helyszínen maszkot kapnak mindazok, akik ennek híján érkeznek. A három nap során takarító személyzet fertőtleníti folyamatosan az asztalokat. Mint látható, a szervezők minden óvintézkedést megtettek annak érdekében, hogy a lakosság biztonságban voksolhasson. A tisztaság mellett a feddhetetlenségre is nagy gondot fordítanak. A konzultáció helyszínén elhelyezett videókamerán keresztül minden jelölt folyamatosan figyelheti a rendet.

A tanácsosjelölteket rangsoroló lakossági konzultáció pénteken, szombaton és vasárnap 8–18 óra között tart a nagyszalontai Magyar Házban. Ezen részt vehetnek mindazok, aki magyszalontai lakcímmel rendelkeznek, és betöltötték 18. életévüket – az adatok igazolása érdekében a megjelenéskor fel kell mutatni a személyi igazolványt.

Borítókép: a Nagyszalontai Polgármesteri Hivatal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában