Koronavírus

2020.06.09. 09:28

Két buszsofőr is megfertőződött

A munkásokat a nagyváradi Plexus gyárba szállító autóbuszok két vezetője is elkapta az új koronavírust. A 34. és a 35. gyorsjáratokat vezető két sofőrt beutalták a kórházba, a Nagyváradi Közlekedési Vállalat (OTL) több tucatnyi buszvezetőjét pedig házi elkülönítésbe helyezték.

Fotó:

A laptársunknak, a Jurnal Bihoreannak nyilatkozó Mircea Pop, az OTL vezérigazgatója elmondta, hogy a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) kérte fel a vállalatot arra, hogy végeztessen el vírusteszteket, ennek nyomán derült ki, hogy a két buszvezető fertőzött. „Azt kérték, hogy teszteljük mi is sofőrjeinket, akik biztosították az alkalmazottak szállítását a gyárba. A negyven letesztelt sofőr közül kettőnek pozitív lett az eredménye. Több tucatnyian házi elkülönítésben vannak, mert érintkezésbe léptek a két fertőzött sofőrrel” – fogalmazott. A vezérigazgató elmondása szerint a két buszvezető nem mutatta a betegség jeleit, mindazonáltal június 5-én, pénteken beutalták őket a kórházba. A hírt megerősítette dr. Daniela Rahotă, a DSP igazgatója is, aki elmondta, hogy a két férfi tünetmentes, ezért nem is az intenzív osztályon vannak, hanem a kórházi elkülönítőben, de mint hangsúlyozta, az nem megengedett, hogy egy fertőzött személyt ne utaljanak kórházba, még akkor sem, ha nincsenek szimptómáik. A két sofőr családja tizennégy napos házi elkülönítésbe vonult, és folyamatos megfigyelés alatt állnak, tette hozzá Daniela Rahotă. Egyébként az OTL vezérigazgatója felhívta arra is a figyelmet, hogy a közlekedési vállalat betartja az összes járványvédelmi intézkedést, ezért nem is bukkant fel eddig a fertőzés eddig a polgárokkal kapcsolatba kerül sofőrök és jegyárusítók körében. „Ez az első két fertőzés a vállalatnál a polgárokkal közvetlen kapcsolatba kerülő 260 busz- és villamosvezető, továbbá a huszonöt jegyárusító körében, méghozzá olyan körülmények között, hogy két buszt a katasztrófavédelem rendelkezésére bocsátottunk bizonyos speciális szállítások biztosítására” – mondta Pop.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában