Nyugdíjpénztár

2020.06.22. 11:34

Gyógyüdülési jegyek

A Bihar Megyei Nyugdíjpénztár 62 gyógyüdülési jegyet kapott a kilences szériából, amelyek június 24-től kezdődően Püspökfürdőn (Május 1), Kovásznán és Menyházán használhatóak fel. A gyógyüdülési jegyeket az intézmény székhelyén hétfőtől csütörtökig 8 – 16 óra között, pénteken 8 – 13 óra között lehet átvenni.

A gyógyüdülési jegyek az Országos Nyugdíjpénztár elnökének 2020. 02. 05-i, 347-es számú rendeletében foglaltak szerint oszthatóak ki, a benyújtott kérelem, illetve a családorvos vagy a szakorvos által kiállított beutaló papír (eredeti és másolat) alapján. Azok a súlyos fogyatékossággal élő személyek, akiknek joguk van személyi asszisztenshez vagy a havi támogatást kapnak ápolóik számára, illetve az ugyanebben a támogatásban részesülő, első fokozatú rokkantnyugdíjasok a gyógyüdülési jegyeket csakis kísérőjük jelenlétében kaphatják meg.

A súlyos fogyatékossággal élő személyek, illetve a egyes fokozatú rokkantnyugdíjasok kísérőinek ugyancsak teljesíteniük kell a 263/2010-es törvény 122. cikkelyének második bekezdését. A gyógyüdülési jegyekre jogosult, fenti kategóriákba tartozó személyek kivételes esetben kísérő személy nélkül is átvehetik a jegyeket, amennyiben egy személyes felelősségre írt nyilatkozatban megjegyzik, a kezelés alatt nem szorulnak kísérő személy segítségére. Erre azért van szükség, mivel azok a gyógyüdülési központok, amelyekkel szerződést kötöttek, szállodai rendszerben és nem kórházi rendszerben működnek.

A gyógyüdülési jegyek személyesen, illetve közjegyző által felhatalmazott személy által vehetőek át.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában