Fitnesz

2020.06.16. 18:22

Felkészültek a nyitásra az edzőtermek

Június 15-től, azaz hétfőtől újranyithattak az edzőtermek is, bizonyos szabályokat azonban be kell tartsanak a működtetők és a vendégek is. A nyitás napja problémamentesen zajlott.

Törő Enikő

A nagyváradi fitnesztermek is megnyitottak hétfőn, már napokkal előtte közösségi oldalakon jelezték a vendégeknek, hogy milyen óvintézkedéseket kell betartsanak, ha edzeni akarnak menni és felhívták a figyelmet arra is, hogy előre be kell jelentkezni. Az egyik váradi edzőterembe délután el is látogattunk, hogy lássuk, mennyire tartják be a szabályokat. Rádi Melinda recepciós készséggel válaszolt minden kérdésünkre és körbe is vezetett. Mint elmondta, többnyire online jelezték a vendégek, hogy mikor szeretnének menni edzeni, de napközben egyébként sincs nagy tömeg, inkább az a fontos, hogy azok jelezzék előre érkezésüket, akik az esti órákban szeretnének edzeni, ugyanis akkor jóval többen vannak, mint nappal.

A belépésnél mindenki testhőmérsékletét megmérik, szerencsére ők senkit nem kellett hazaküldjenek. Emellett kézfertőtlenítő áll rendelkezésre már a recepción, ahová maszkban lehet belépni, valamint arra kérik a vendégeket, hogy a kihelyezett cipővédő fóliákat is bátran használják. Természetesen edzés közben ez nem kell rajtuk legyen, csupán amíg elmennek az öltözőig, ugyanis különböző erőgépeken nem ajánlott használni ilyeneket. Az edzőteremben is számos helyre ki van helyezve fertőtlenítő és törlőpapír, a látogatók az adott gépet használat előtt és után is lefertőtlenítik. A teremben természetesen takarítónő is végez naponta fertőtlenítést és ,,nagytakarítást”. A szabályoknak megfelelően az öltözőt lehet használni, azonban a zuhanyzót nem, a recepciós tájékoztatása mellett a zuhanyzó ajtaján is fel van ez tüntetve.

Szabályok

A jelenleg érvényben lévő szabályok országos szinten a következőek: akinek 37,3 Celsius-foknál nagyobb a testhőmérséklete, nem léphet be az edzőterembe; minden egyénileg edző személynek minimum hét négyzetmétert kell biztosítani, a csoportos edzéseken (pl. aerobik, pilátesz, jóga stb.) pedig minden főre legalább 10 négyzetmétert; a szauna, zuhanyozás és masszás nem megengedett; az öltözők használata megengedett, egy főre minimum négy négyzetméter kell jusson és a kétméteres fizikai távolságot be kell tartani; a vendégek használat előtt és után kell fertőtlenítsék az eszközöket; a működtető heti egyszer kell fertőtlenítse a légkondicionáló-rendszert, illetve elengedő fertőtlenítőszert kell biztosítson az edzőteremben; kötelező maszkot viselni a recepción, illetve a közös területeken a terembe való belépésig.

Borítókép: a nyitás napja problémamentesen zajlott

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában