Jubileum

2020.06.20. 10:50

Bányavirág – az 50. előadás szabadtéren

A Szigligeti Társulat Bányavirág című nagysikerű produkciójának 50. előadására kerül sor 2020. július 11-én, este fél kilenctől (20.30) a nagyváradi vár nyári színpadán. A tekintélyes számú előadást megért tragikomédia jubileumi eseményét eredetileg márciusra tervezték az alkotók, most pedig, a járványügyi intézkedések figyelembe vételével, szabadtérre alkalmazva tűzi műsorára a teátrum.

A Bányavirág páratlan humorral és iróniával beszél egy hanyatló, fejlődésében részben önhibáján kívül megrekedt társadalomról, amely képtelen szembenézni a mindennapos idegenségérzettel, s helyette a boldogság látszatát tartja fönn: miközben a faluba érkező televíziós stáb az öngyilkosságok riasztóan növekvő számáról kérdezi a lakosokat, ők büszkén nyilatkozzák, hogy ők minden körülmény között felelősen őrzik a hagyományokat. A falu tragikomikus valóságában egyedül a vigyorgó Illés látja tisztán a helyzetet, őt azonban sem a falu kinézett doktora, sem a meggyötört szomszéd és annak csinos féltestvére, sem pedig saját felesége nem veszik komolyan. A nagyváradi előadás egy dinamikus, fiatal társulat szemszögéből kísérli meg bemutatni Székely Csaba peremvidékét, életre keltve egy olyan szereplőt is, amelyre a szerző a szövegben csupán utalást tesz.

A Bányavirág július 11-ei előadására jegyek már kaphatók a színház jegypénztárában, valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon. A szervezők továbbá felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy az előadásra a márciusi Bányavirágra megváltott jegyek is érvényesíthetők. A szervezők kérik, hogy az érvényesítéshez fáradjanak be személyesen a jegypénztárba, vagy keressék kollégáinkat a 0259/401-140-es telefonszámon (a jegypénztár nyitvatartási idejében).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában