Hagyomány

2020.06.02. 10:25

A margittai RMDSZ idén is jutalmazta a végzős diákokat

Sokéves hagyománya van annak, hogy a margittai érdekvédelmi szervezet jutalmazza a végzős magyar diákokat. Az idei különleges esetben sem feledkeztek meg a maturandusokról.

Szőke Ferenc

Normál helyzetben a ballagás napján meglátogatták a három végzős osztályt és személyesen adtak át minden diáknak egy-egy emléklapot, a legjobb teljesítményt nyújtóknak (I-III. helyezett) pedig oklevelet és értékes könyvjutalmat. Az évfolyamelső extra ajándékot is kapott.

Idén elmaradt a fizikai ballagás, ezért a 79 emléklapot, az okleveleket, és a jutalomkönyveket eljuttatták a Horváth János Elméleti líceum vezetőségéhez és ők fogják majd kézbesíteni. A csomagot Pocsaly Zoltán polgármester, Demián Zsolt körzeti- és Árkosi Antal helyi elnök vitte el a magyar iskolába. Jókívánságaikat is az iskola vezetősége által küldték el a diákoknak:

Árkosi Antal: ,,Legyetek büszkék arra, hogy önálló magyar iskolában végezhettetek, mi is büszkék vagyunk rátok. Az egy évtizeddel ezelőtt végzők még nem voltak ilyen szerencsés helyzetben. A magyar iskoláért a polgármester és az önkormányzati képviselők hosszú harcot kellet vívjanak, legyetek ti azok, akik a hírnevét növelni fogjátok. Sok sikert kívánok a vizsgákhoz és az ÉLETBEN!„

Demián Zsolt: ,,Minden ballagó diáknak sok sikert kívánok az előttük álló érettségihez és mindenhez, amibe belekezdenek az életben. Legyetek büszkék magyarságotokra, iskolátokra, városotokra, és mindarra, amit generációk felépítettek. Ezeket vigyázzátok, értékeljétek és építsétek tovább! Kívánom továbbá, hogy legyetek boldogok!”

Pocsaly Zoltán: ,,Gratulálok a végzősöknek. Köszönöm nektek és tanáraitoknak a befektetett munkát. Remélem, hasznát veszitek és érvényesülni fogtok. Külön gratulálok a „dobogósoknak” és az évfolyamelsőnek. Sok sikert a továbbiakban! Mi mindenképpen visszavárunk benneteket tanulmányaitok befejezése után. Remélem azt is, hogy a járványveszély csökkenése után, még idén találkozhatunk majd, egy közös beszélgetés erejéig egy finom bográcsos mellett.„

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában