Fokozatosan

2020.05.14. 09:00

Újraindul az ügyfélfogadás a váradi városházán

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal megtette a szükséges előkészületeket ahhoz, hogy újraindítsa az ügyfélfogadást a városházán.

A szükségállapot feloldása után fokozatosan újraindul az ügyfélfogadás a nagyváradi városházán, tudatja közleményében a polgármesteri hivatal sajtóosztálya. Nagyon fontos előírás, hogy a városházára csak maszkban lehet majd belépni a Városháza utcai bejáraton és a parkolóvá átalakított udvarról, az épület többi kapuja zárva marad. Ugyanakkor a polgárok nem mehetnek fel az épület emeleteire, hanem kizárólag csak a városháza földszintjén működő ügyfélfogadó helyiségekbe lesz szabad bejárásuk. Minden belépni szándékozó polgár, illetve alkalmazott hőmérsékletét megmérik a bejáratnál. Az intézmény ügyfélfogadó termében, közismert nevén a piramisban polikarbonát szigetelő falat szerelnek fel az ablakokhoz az ügyfelek és az alkalmazottak közé, utóbbiak számára arcvédő pajzsot és fertőtlenítő szereket is biztosítanak, és rendszeres időközönként fertőtlenítik és szellőztetik a helyiségeket. Korlátozni fogják a helyiségekben egyszerre bent tartózkodók számát, és intézkedni fognak arról is, hogy mindenki betartsa a másfél méteres távolságot. A városháza ügyfélfogadó terme május 13-án nyílt meg újra, ettől a naptól kezdődően lehet intézni ugyanis az autók forgalomba írását, május 18-tól pedig az összes tevékenység újraindul az ügyfélfogadó teremben. A várakozási idő csökkentése érdekében csak az autók adásvételét fogják helyben lebonyolítani, míg a telkek és épületek vonatkozásában csak a dokumentumokat és az egyszerűsített adóbevallást lehet majd benyújtani. Szintén május 18-tól nyitnak újra a városháza földszintjén működő ügyfélfogadó helyiségek, azaz a posta, a RER, a Hőszolgáltató Vállalat és az RCS irodái. A Distrigaz cég ügyfélfogadó irodája június 1-jén nyílik meg a városházán. Fontos tudni, hogy május 22-ig 8–16 óra között lesz ügyfélfogadás a váradi városházán. Az órarendet május 25-től hosszabbítják meg; ettől a dátumtól kezdve hétfőtől csütörtökig 8–18, péntekenként 8–15.30 óra között fogadják a polgárokat.

Online

Az ablakoknál lehet majd készpénzzel fizetni, de a polgármesteri hivatal azt javasolja a polgároknak, hogy éljenek az online fizetés lehetőségével. A Ghișeul Online platform segítségével ki lehet fizetni a helyi adókat és illetékeket, a parkolási bérleteket, be lehet nyújtani az adóbevallásokat, és le lehet kérni az adóigazolásokat. Az említett platformra fel lehet lépni bejelentkezés nélkül is, ez esetben azonban bizonyos szolgáltatásokhoz nem lehet hozzáférni, míg bejelentkezéssel hozzáférhetővé válik a fentebb felsorolt összes lehetőség. A polgármesteri hivatal az ügyfélfogadó terem megnyitása mellett is azt javasolja a polgároknak, hogy használják az alternatív kommunikációs eszközöket: a különböző beadványaikat küldjék el postán vagy villanypostán a primarie@oradea.ro e-mail címre, kommunikálhatnak telefonon a 0259/437-000 számon és faxon a 0259/437-544 számon, illetve használhatják az „Oradea City Report” mobil applikációt, valamint az internetes banki szolgáltatásokat is. A közlemény végezetül megjegyzi, hogy a városháza étterme egyelőre zárva marad.

Borítókép: Alexandru Nițescu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában