Ráparkolnak

2020.05.12. 10:53

Újabb útszakasz a kerékpározóknak, kár hogy szinte használhatatlan

Pikó Stefánia

Az elmúlt két hónapban a járvány hatására Nagyváradon is jelentősen csökkent a személyautó-forgalom, sokan pedig a vírus terjedésének veszélye miatt a tömegközlekedési eszközök helyett inkább gyalog vagy kerékpárral indulnak útnak. Ezért is örömteli, hogy egy újabb, egyelőre 380 méter hosszúságú kerékpársávot alakítottak ki a Szaniszló (Eminescu) utcán a sétálótól kezdődően a Szacsvay iskola előtti kereszteződésig. Kipróbáltuk, bár sajnos azon a rövid szakaszon is gyakran le kellett szállni a bicikliről, ugyanis bár csak pár száz méterről van szó, legalább 7–8 személyautó parkolt a kijelölt sávon.

Több nagyvárosban is, például Budapesten, ideiglenes sávokat, útszakaszokat alakítottak ki annak érdekében, hogy megkönnyítsék azok dolgát, akik ezt a módot választják a tömegközlekedés helyett. A személygépjárművet használók között azonban akadnak olyanok, akik ennek nem igazán örülnek, és ez városunkban is megtapasztalható. A városközpontban és környékén mindenkinek meggyűlik a baja a parkolással, de a cél szentesíti az eszközt elv alapján mindenki úgy oldja meg a dolgot, ahogy tudja, mit sem törődve például a bicikliutakkal. A polgármesteri hivatal szóvivője lapunknak elmondta, a szóban forgó bicikliút bővülni fog, és figyelni fognak arra is, hogy ne parkoljanak rajta autók.

Borítóképünkön a kerékpárosoknak fenntartott sáv

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában