PTDK

2020.05.25. 11:30

Online konferencia zajlott a nagyváradi PKE-n

Az online diákköri konferenciát online eredményhirdetéssel zárták szombat délelőtt a Partiumi Keresztény Egyetemen. A szakosztályok mellett a nem szokványos díjkiosztó ünnepségbe is bepillantottunk.

János Piroska

A 23. alkalommal megrendezett Partiumi Tudományos Diákköri Konferenciát (PTDK) ezúttal a Partiumi Keresztény Egyetem falain kívül, az online térben szervezték meg. A csütörtöki online megnyitót – amelyről pénteki lapszámunkban mi is beszámoltunk – a szekcióülések követték, szintén a virtuális térben. A Google Meet alkalmazás segítségével megtartott 11 szekcióülésre előzetes regisztrációt követően bárki „betérhetett”: angol, magyar, német nyelv és irodalom, képzőművészet, zene, társadalomtudományok, neveléstudomány és gazdaságtudomány szekciók álltak nyitva az érdeklődők számára. A résztvevő versenyzők mellett így egy-egy szekcióban további egyetemi hallgatók, oktatók, barátok, hozzátartozók is követhették az előadásokat. Aki lemaradt az online konferenciáról, az a PTDK honlapjáról (ptdk.partium.ro) letölthető kivonatos füzet által nyerhet betekintést abba, milyen témák érdeklik a jelenlegi egyetemi hallgatókat.

A rendhagyó lebonyolítást rendhagyó eredményhirdetés követte, amely a megnyitóhoz hasonlóan szintén a közösségi oldalon, a PTDK Facebook-oldalán zajlott le. A képernyők elé gyülekezett közönséget szombat délelőtt dr. Székedi Levente, a PTDK főszervezője üdvözölte, köszönetet mondva az izgalmas és érdekes előadásokért. Elmondása szerint a szokatlan helyzet ellenére mindenki megállta a helyét, jobbnál jobb dolgozatok születtek, amit a sok OTDK-jelölés is alátámaszt. Bár ezúttal a díjakat és okleveleket nem tudták átadni, ezt a későbbiekben pótolni fogják. Az oklevelek és országos konferenciára való jelölés mellett az első helyezett 17.000 Ft-os (235 lej), a második 12.000 Ft-os (166 lej), a harmadik helyezett pedig 7000 Ft-os (96 lej) könyvutalvánnyal lett gazdagabb.

Díjazottak

A szakosztályok képviselői a továbbiakban röviden ismertették a szekciót, illetve az eredményeket, egyben gratulálva a résztvevőknek. Az Angol nyelv és irodalom szekcióban első helyezést és OTDK-jelölést ért el Serestély Fanni Zsófia (PKE), második helyezett és OTDK-jelölt Mátéfi-Takács Tamara (Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem) és Erdős Alexandra-Henrietta (PKE), harmadik és OTDK-jelölt Mali Izabella (PKE). A Gazdaságtudomány I. szekcióban az első két helyezett szintén OTDK-jelölést nyert: első helyezett Dobrai Alexandra (PKE), második Csűry Ágota (PKE), harmadik Papp Tamara Dóra. A Gazdaságtudomány II. szekcióban az első három helyezett és OTDK-jelölt: Lőcsei Krisztina (PKE), Fazekas Florance Titanilla (PKE), Miklós Katalin (PKE). A Képzőművészet szekcióban a közösségi oldalon indított szavazás közönségdíját Antal-Fórizs Sára nyerte, első három helyezett és OTDK-jelölt megosztott helyeken: Pintér Koroknai Viktória – Pătrânjel Amanda – Szitai Erzsébet és Bartis Bálint, Gagyi Judit Eszter és Antal-Fórizs Sára, Akkaba Ali és Nagy Hunor, mindannyian a PKE hallgatói. A magyar nyelv és irodalom első három helyezettje és OTDK-jelöltje: Balázs Friderika (PKE), Bartos Ildikó (PKE) és Kovács Zoltán János (PKE). Német nyelv és irodalom szekcióban az első két helyezett Kussy Erna (PKE) és Ludescher Máté (PKE) szintén OTDK-jelölt, a harmadik helyezett Adorján Brigitta-Mária (PKE) és Erdőközi Hedvig-Gréti (PKE). A Neveléstudomány I. szekcióban két második és egy harmadik helyezést hirdettek ki: Bajkó Edina (PKE) és Nagy Csilla Brigitta (PKE), illetve Molnár Tünde (PKE) között. A Neveléstudományok II. szekcióban az első három helyezett és OTDK-jelölt: Back Annamária (PKE), Gabnai Lívia Enikő (PKE) és Dézsi Andrea (PKE). A Társadalomtudomány I. szekciójában első helyet ért el és OTDK-jelölést nyert Hegyi Brigitta (Sapientia), második lett Szerdi Mária (Debreceni Egyetem), harmadik lett és OTDK-jelölésben részesült Kelemen Erna Leóna és Nagy Noémi Hajnalka (PKE). A Társadalomtudomány II. szekciónak első két helyezettje a Debreceni Egyetem hallgatója, Kutasi Imre és Éliás János. A Zene szakosztály első helyezettje Lengyel Emese (Debreceni Egyetem), második és OTDK-jelölt Páll András (PKE), illetve a Partiumi Keresztény Egyetem Művészeti Tanszékének 2020. évi kitüntetésében részesült Orosz Gabriella (PKE). A Zene szekció az eredményhirdetés során egy meglepetésvendéggel is szolgált, ugyanis Szives Márton, az Országos Tudományos Diákköri Konferencia háromszoros első helyezettje (előadóművészet kategóriában) beszélt a Pro Scientia Aranyérmesek Társaságáról, amelybe az OTDK első helyezettjei jelentkezhetnek.

Igei üzenet

Az eredményhirdetést Szomor Abigél, a PKE egyetemi lelkésze zárta, gratulálva a résztvevő hallgatóknak, oktatóknak, Isten gazdag áldását kérve a megkezdett munka folytatására, egyben arra bátorítva a hallgatóságot, hogy örüljenek, aggodalommentesen tekintsenek vissza és előre, illetve imádkozzanak. „Ezért meghajtom térdemet az Atya előtt, akiről nevét kapja minden nemzetség mennyen és földön: adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által; hogy Krisztus lakjék szívetekben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység; és így megismerjétek Krisztus minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy Isten mindent átfogó teljességére jussatok” – olvasta fel a lelkész Pál apostol efézusiakhoz írt levelének részletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában