Koronavírus

2020.05.29. 19:40

Leállt a munka a Plexusnál

Június 2-ig leáll a tevékenység a nagyváradi ipari parkban lévő Plexus vállalatnál, miután négy alkalmazottnál kimutatták az új koronavírus fertőzést. A Borsi úton lévő gyárban keddig fog állni a munka, addig fertőtlenítik a telephelyet is.

Az amerikai vállalat megerősítette a korábbi sajtóértesüléseket, melyek szerint a cég váradi telephelyének mind az 1900 dolgozóját hazaküldték, illetve mindannyiukon el fogják végezni a koronavírus-tesztet. A vállalat egyik dolgozójáról május 20-án derült ki, hogy fertőzött, ezt követően végeztek teszteléseket a telephely többi dolgozójának a körében, és május 28-án újabb három alkalmazottnál mutatták ki a fertőzést. „Szerencsére ezek a személyek jól vannak” – mondta velük kapcsolatban Luminița Popa, a nagyváradi telephely humán erőforrásért felelős munkatársa.

A Plexus Corp anyavállalat által kiadott közleményben az áll, hogy a cég az Országos Közegészségügyi Igazgatósággal együttműködésben tesztelni fogja mindazokat a dolgozókat, akik a fertőzöttekkel érintkezésbe kerültek. A váradi gyártótelepet május 28-án bezárták, hogy alaposan fertőtlenítsék. A vállalat arra számít, hogy a fertőzésmentesítés már szombaton be fog fejeződni, mégis a hosszú hétvégére való tekintette a gyár június 2-ig lesz zárva. A közleményben tudatják, hogy a Plexus követi a romániai hatóságok egészségügyi eljárásait, valamint a nemzetközi intézmények vonatkozó útmutatásait is.

Borítókép: a Plexus váradi telephelye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában