Üzleti kapcsolatok

2020.05.12. 12:39

Kínai maszkok a megyei tanács alkalmazottainak

A Bihar Megyei Tanács, a Kínai Népköztársaság romániai nagykövetsége és a Román-Kínai Kereskedelmi- és Iparkamara Bihar megyei kirendeltsége akciótervet készít elő a gazdasági kapcsolatok fellendítése, illetve elmélyítése céljából.

Ciucur Losonczi Antonius

Utóbbi elnöke, Alexandru Orjan javaslatára Bihar megyébe fog látogatni Jiang Yu nagykövet azért, hogy találkozzon az önkormányzat és az üzleti élet képviselőivel. A hivatalos látogatásra a szükségállapot megszüntetése után fog sor kerülni.

Traian Bodea, a Bihar Megyei Tanács gazdasági ügyekért felelős alelnöke azt nyilatkozta: véleménye szerint a világjárvány lecsengése után teljesen más lesz a szociális-gazdasági környezet, mint ahogyan azt néhány hónappal ezelőtt elképzeltük. Ezért közösen számos projektet készítenek elő a román–kínai kapcsolatok gyümölcsöztetése érdekében, különös tekintettel az itt található ipari parkokra, melyek kiváló befektetési lehetőséget jelenthetnek a kínai tőke számára. Ugyanakkor az iparkamarán keresztül a turizmus területén is szeretnének együttműködni, az erre vonatkozó tervet ismertetni fogják az ide látogató diplomatáknak. Amúgy a héten a kínai nagykövetség 800 maszkot adományozott a Bihar Megyei Tanácsnak, melyeket szétosztottak az intézmény alkalmazottai közt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában