Szakambulancia

2020.05.07. 10:15

Hamarabb lesz kész a katonai kórházhoz tartozó szakambulancia épülete

Ciucur Losonczi Antonius

Nyolc hónappal a munkálatok megkezdését követően, vagyis a tervezetnél négy hónappal korábban, a volt katonai kórházhoz tartozó ambulancia építése a végéhez közeledik – tudatta tegnapi közleményében a nagyváradi önkormányzat sajtóosztálya. A beruházást a 2008/1562. számú kormányhatározat tette lehetővé, melynek értelmében állami tulajdonból, illetve a bel- és közigazgatási minisztérium kezeléséből városi köztulajdonba, illetve a helyi önkormányzat adminisztrálásába került át egy 330 négyzetméternyi terület azzal az eredeti céllal, hogy egy parkolóház épüljön ott. Az ambulanciának helyet adó ingatlan a polgármesteri hivatal megrendelésére készül, de az építmény a hozzá tartozó telekkel együtt visszakerül majd a belügyminisztériumhoz.

Az elképzelések szerint a háromszintes, 990 négyzetméter beépített területet elfoglaló járóbeteg-rendelő bejárata a Brașovului utcán lesz. A belső tér felosztása, a tetőtér egészségügyi eszközökkel való felszerelése, a felvonó üzemeltetése, a bútorvásárlás és a külső közmű-hálózatokra való rácsatlakozás költsége a kórházat terheli. Az épületet ellátják hő-, elektromos és klímaberendezésekkel, videokamerákkal, személyi hívásokat lehetővé tevő eszközökkel, valamint a fűtést és a meleg vízzel való ellátást biztosító hőmodullal.

A kivitelező az újpalotai Drum Asfalt Kft. és a nagyváradi Trameco Rt. alkotta konzorcium, a megbízási szerződés teljes költségvetése áfa nélkül 1.999.224 lej.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában