Imanap

2020.05.15. 12:58

A református egyházkerület is csatlakozott az imanaphoz

A Facebook-oldalán közzétett gondolataiban Csűry István királyhágómelléki református püspök úgy fogalmazott: „Várva vártuk, hogy világosan megfogalmazott törvény rendelkezzen járvány-ügyben, ehelyett ahányan megszólaltak, mindig mást mondtak. Nehezen lehet eldönteni, hogy milyen okai vannak az egymásnak ellentmondó nyilatkozatoknak. Ha lenne időnk és humorérzékünk feljelenthetnénk egyenként minden tájékoztatót álhír keltése és terjesztése címen. Sajnos közöttünk is terjednek félreértések és magyarázatok, el egészen az egyházi vezetők cinkos együttműködéséről a hatalmakkal. Magyar egyházaink vezetői nem lettek az álhírek terjesztőinek cinkosai, és nem lehetnek valamely véleményező csoport félreértetésekre irányuló indulatos hangjának szócsövei. Nem vonták ki magukat a világból, hanem nehéz eseteket segítettek megoldáshoz, államtitkársággal tartottak kapcsolatot, fizetésekről gondoskodtak, folyamatosan intézkedtek. Nem gyártottak összeesküvési elméleteket.

Ebben az esetben hatványozottan imádkoznunk kell Isten üzenetéért és a törvényalkotók és a végrehajtók józan döntéséért, amit tőlük alig várhatunk, de a kegyelemben bizakodva mégis. Egyházkerületünk a törvény adta lehetőségek szerint maximális erővel és összefogással elkezdi a járványhelyzet új fejezetében a soha meg nem szűnt szolgálat következő fokozatait járni.

Ezzel a lelkülettel kapcsolódunk az imanaphoz, amely ökumenikus igénnyel szólítja fel az egyháziakat és világiakat Isten könyörületéért, hogy gyógyítsa meg ezt a megbetegedett világot. A járványfélelem megmutatta számtalan más bűnünket, kicsinyes vétkeinket, eddig rejtett indulatainkat. Önvizsgálatra késztet a kialakult helyzet!”

Borítóképen: Csűry István királyhágómelléki református püspök

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában