Karbantartás

2020.04.27. 13:23

Újabb felújítási munkálatok az uszodánál

A napokban megkezdődött a nagyváradi Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszoda felújítási munkálatainak újabb szakasza. A polgármesteri hivatal közleményében azt írja, hogy a most megkezdett beruházás egy komplex és átfogó felújítási folyamat második szakasza, amelynek keretében mind a főépületet, mind pedig a melléképületeket megújítják, beleértve magát a medencét is.

A munkálat végeztével a létesítmény megfelel majd az összes érvényben lévő szabványnak, ezáltal lehetővé válik a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) sztenderdjeinek megfelelő sportesemények megszervezése is itt. A közlemény szerint a megújult uszoda üzemeltetési költsége kisebb lesz, és a vízveszteség is csökkenni fog, jobbá teszik a világítási, a fűtési és szellőztető rendszert, télen is optimális körülményeket biztosítva a látogatók számára. A sportaréna befogadóképessége 828 hely, amihez hozzáadódik még tizenegy hely a hivatalosságoknak.

Konkrétumok

A közlemény részletesen beszámol arról, milyen konkrét munkálatokat végez majd el a kivitelező: kicseréli a polikarbonát bevonatot, valamint a medence fölötti tetőrészt, utóbbit olyan új rendszerrel helyettesíti, mely véd az UV sugarak ellen és optimális hőmérsékletet biztosít. Kicseréli magának a medencének és a medence körüli résznek a burkolatát, utóbbin csúszásgátló csempék lesznek, illetve padlófűtés. Teljesen megújulnak a tetőzetről lecsorgó esővíz-elvezető csatornák, a vízkezelő rendszer, a beltéri fűtési rendszer, a vízveszteséget monitorizáló rendszer, a klímaberendezés, valamint a fűtési hálózat. A kivitelező átrendezi az öltözőket és a mellékhelyiségeket, kicseréli a nyílászárókat is, valamint az összes csempét és járólapot. Nagyjavítás lesz a mellékhelyiségek berendezésein, az elektromos hálózaton és a sportolók öltözőiben, ugyanakkor ponyvatetőt helyeznek ki a főbejáratnál. A kivitelezési szerződést a tordai MBS Group céggel kötötte meg a váradi önkormányzat 1.423.736 lej értékben (áfa nélkül), a kivitelezési határidő hat hónap.

Borítókép: Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszoda tetőzete még félkész állapotban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában