Közlemény

2020.04.03. 10:12

Rendkívüli összefogás a romániai magyar pedagógusok körében

Fotó: Dmitriy Shironosov

A kisebbségi oktatásért felelős államtitkári kabinet felhívására, amelyet a főtanfelügyelők, főtanfelügyelő-helyettesek és tanfelügyelők juttattak el a pedagógusokhoz, rekord idő alatt több mint 100 vállalkozószellemű tanár jelentkezett, akiknek áldozatos fordítói munkája révén a 110 tételből már több mint 100 elérhető magyar nyelven az alábbi linken (amelynek tartalma folyamatosan bővül): https://drive.google.com/drive/folders/1pbZzzgkr63QA4q1elsULdank2GMIWMqT?usp=sharing

Az Oktatási és Kutatási Minisztérium az idén vizsgázó nyolcadikos és tizenkettedikes diákoknak teszteket töltött fel a http://rocnee.eu/testeantrenament/ honlapra, újabb lehetőséget biztosítva számukra a gyakorlásra. Az Országos Értékelési és Vizsgaközponttal együttműködve kidolgozott feladatlapok a tételmodellek mintájára készültek, így ezek megoldása hozzásegítheti a tanulókat a vizsgán való jó eredmények eléréséhez.

Örvendetes, hogy magyar nyelv és irodalomból is készültek feladatsorok mind a VIII., mind a XII. osztályos diákok számára, hálás köszönet azoknak a motivált tanároknak, akik felvállalták ezek elkészítését.

A tételek jelentős száma és azoknak hirtelen elkészülte miatt a különböző tantárgyakból nem voltak elérhetőek a feladatsorok magyar nyelven, ebben kértük önkéntes pedagógusok segítségét.

Példátlan összefogást tapasztaltunk, folyamatosan érkeztek a telefonhívások és az ímélek, az időt és energiát nem sajnáló lelkes pedagógusok sorra vállalták be akár 3-4 tétel lefordítását is. Fantasztikus munkát végeztek nagyon rövid idő alatt!

Köszönjük szépen, hogy ezekben a viszontagságos időkben is számíthatunk pedagógusaink odaadó munkájára, akik ezúttal nemcsak szakértelmükről, vállalkozószellemükről, hanem szolidaritásukról, önzetlenségükről, segítőkészségükről, társadalmi felelősségvállalásukról is bizonyságot tesznek – ami mindannyiunk számára visszaadhatja az emberiségbe vetett hitünket.

Meggyőződésünk, hogy az összefogásnak ezúttal is meg lesz a gyümölcse, és a közös erőfeszítéseink meglátszanak majd végzős diákjaink vizsgaeredményein.

A kisebbségi oktatásért felelős államtitkári kabinet és a kisebbségi főigazgatóság közleménye

 

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában