PKE

2020.04.25. 11:00

Művészeti kreativitás verseny középiskolásoknak

A Nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Művészeti Tanszéke művészeti kreativitás versenyt hirdet középiskolásoknak. A pályázat célja ösztönözni az erdélyi és határon túli középiskolás hallgatókat a kreatív (zenei és/vagy képzőművészeti) önkifejezésre.

Pályázni digitális formátumban benyújtott munkákkal lehet 2020. április 20. – május 31. között, az eredményhirdetés június 5-én lesz. A középiskolások a következő kategóriában pályázhatnak: vizuális kategória (kísérleti grafika, alkalmazott grafika, fotó), audiovizuális kategória (mozgó grafika, animáció, videó, videoklip, improvizáció és alternatív művészet), zene kategória (bármilyen zenei alkotás vagy előadás stílustól, műfajtól függetlenül). A pályázat témája vizuális és audiovizuális kategóriákban a szolidaritás.

Pályázási feltételek

A versenyre romániai és határon túli középiskolás hallgatók jelentkezhetnek, függetlenül az intézmény profiljától. A pályázók egyéni vagy csoportos művészeti projekteket nyújthatnak be, kategóriánként egyet. Amennyiben a jelentkezők egy kategóriába több munkát küldenek be, a szervezők az elsőt veszik figyelembe a beérkezés sorrendjében. Minden pályamunka esetén kötelező feltüntetni az alkotó (alkotók), valamint az elkészítésben résztvevő személyek nevét és feladatkörét. Vizuális és audiovizuális kategóriákban a projekteknek illeszkedniük kell a verseny témájához. A pályamunkákat kizárólag digitális formátumban lehet benyújtani (kép- és/vagy hangformátumok). A nem digitális eszközökkel készített alkotások esetében (pl. kézi technikával készített grafika, akusztikus hangszeren való játék stb.) a jelentkezőknek kell gondoskodniuk a digitalizálásról, ami történhet fotózás, szkennelés, hang- és/vagy videórögzítés által. A jelentkezők kiegészítő tájékoztatást kérhetnek a PKE Művészeti Tanszékének honlapján, valamint Facebook oldalán feltüntetett elérhetőségeken a verseny teljes időtartama alatt. A jelentkezők a pályamunkákat e-mailben csatolmányként vagy óriásfájl-küldő szolgáltatással juttathatják el a kreativitas@partium.ro címre, a beérkezésről pedig visszaigazoló e-mailt kapnak.

A beérkezett pályamunkákat kategóriánként egy-egy szakmai zsűri bírálja el. A vizuális és audiovizuális kategória zsűrije: dr. Onucsan Miklós képzőművész professzor – a kategória védnöke, zsűrielnök, dr. Kányádi Iréne adjunktus, dr. Balázs Zoltán adjunktus. A zene kategória zsűrije: Molnár Levente operaénekes – a kategória védnöke, zsűrielnök, Bocskor Loránt színész, kulturális menedzser, dr. Fodor Attila docens. A versenyen több díjat is kiosztanak. A Partiumi Egyetem Alapítvány Közönségdíját a legtöbb szavazatban (like-ban) részesített alkotás kapja jelentkezési kategóriától függetlenül, értéke 1000 lej. A szakmai díjak esetében a kategória I. díja 1000 lej, a kategória II. díja 500 lej pénzjutalomban részesül. A Pro Universitate Partium Alapítvány különdíja 100 euró (legfeljebb kettő ítélhető oda). Különdíjakat és dicséreteket valamennyi kategóriában odaítélhetnek. Az eredményhirdetésre és a díjak átadására a verseny zárórendezvényén kerül sor a Partiumi Keresztény Egyetemen, 2020. június 5-én, amennyiben megszűnik az országos szükségállapot. A verseny részletes leírása és további információ az egyetem honlapján vagy a PKE Művészeti Tanszékének Facebook oldalán. A szervezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben kitolják a szabályzatban foglalt határidőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában