Építési munkálatok

2020.04.06. 10:56

Épülnek az óvodák Nagyváradon

Koronavírus idején is haladnak az építési munkálatok a nagyváradi 53. számú óvodánál és a Hófehérke (Albă ca Zăpada) bölcsődénél, a 28 számú új óvodánál, valamint az I. számú ipari parkban, ahol új óvoda épül.

A nagyváradi polgármesteri hivatal közleményéből kiderül, hogy az 53. számú óvodánál a munkálatok kivitelezője március folyamán befejezte a külső felújítási munkálatokat illetve a padlófűtést az új épületnél. Jelenleg a belső munkálatok zajlanak a csoportok tágas, napfénye tantermeiben. Ugyanakkor a kivitelező most alakítja ki gyerekek hálótermeit, a folyosókat, az öltözőket és az orvosi rendelőt, továbbá az elektromos hálózatot és a mellékhelyiségeket. A belső ajtókat már beszerelték, és már összekötötték az új épületszárnyat a régivel. A kivitelező Conpila cég (az Atamora cég a terveket készítette) kihasználta azt, hogy a vírusjárvány miatt szünetel az oktatás, ezért miden munkafronton dolgozott. A kivitelezési határidő az idei év augusztusa, a projektet a Szektoriális Operatív Programból finanszírozzák. Bővítik az Onisifor Ghibu utca 16. szám alatti 28 számú óvodát is. Itt mindez idáig kiásták az alapokat, kiöntötték a vasbetont és a földszinten kiöntötték a betonalapzatot, felhúzták a tartóoszlopokat és a falazatot, majd az emeleti betonalapot is kiöntötték, a belső vakolás és a glettelés is megtörtént. Jelenleg a tetőszéket építik, a földszinten a nyílászárókat helyezik be és kiépítik a padlófűtést. A kivitelező a Drum Asfalt, a Trameco és a Novartis cégekből álló konzorcium. A kivitelezési szerződés értéke 3.760.328 lej áfa nélkül.

Ami az új bölcsőde és óvoda építését illeti az I. számú ipari parkban, itt is a fent említett Drum Asfalt-Trameco-Novartis konzorcium dolgozik, a kivitelezési szerződés értéke 6.155.623 lej áfa nélkül. A munkálatok itt 2019 nyarán kezdődtek el, és mindez idáig -3,80 méter mélységig kiásták az építmény alapját, majd előkészítették a talajt az alapozáshoz, ezt követően kiöntötték a vasbeton alapot, a földszint betonalapját, felépítették a falazatot és az oszlopokat, az emeleti betonalapot is kiöntötték, elkészültek a földszinten a belső vakolások és glettelések, továbbá szintén a földszinten behelyezték a nyílászárókat. Most következik a fűtési rendszer kiépítése és a tetőzet szigetelése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában