Magyar osztályok

2020.04.28. 10:21

Beiskolázási tervek a váradi középiskolákban

Noha a koronavírus-járvány miatt ebben a tanévben már indulhat újra a frontális oktatás Romániában, azon nagyváradi középiskolákban, ahol magyar nyelven (is) tanítanak, már a következő tanévre is gondolnak. Körkép következik a beiskolázási tervekről.

Ciucur Losonczi Antonius

A nagyváradi Ady Endre Középiskolában két ötödik osztály indul, intenzív angollal. Kilencedikben, ahogyan eddig is, öt osztály indul 28 fős létszámokkal: egy filológia intenzív angol, egy matematika-informatika-intenzív informatika, egy matematika-informatika-intenzív angol, egy természettudományok-intenzív angol és egy természettudományok.

A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban két előkészítő osztály indul, két ötödik osztály és öt kilencedikes. Líceumi szinten három osztály indul öt szakkal, 28–28 hellyel: egy egyházturisztikai szak, egy közgazdasági (gazdasági technikus – 14 hely és ügyintéző – 14 hely), illetve egy közélelmezési (közélelmezési technikus – 14 hely és rendezvényszervező – 14 hely). A hároméves szakiskolai képzésben egy hagyományos osztály lesz cukrászoknak és szakácsoknak, valamint egy duális képzést nyújtó osztály.

A Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban egy előkészítő, egy ötödik és két kilencedik osztály indul, 28–28 fős létszámmal: egy elektrotechnika szakos és egy teológia-intenzív német szakos.

A Mihai Eminescu Főgimnáziumban három kilencedikes magyar osztály indul, 28 fős létszámokkal: egy matematika-informatika-intenzív angol, egy természettudományi és egy filológia-intenzív angol.

A Művészeti Líceumban magyar nyelven egy zene szakos külsős első osztály indul 15 hellyel, egy vegyes (zene és képzőművészeti) belsős ötödik osztály 25 hellyel és két kilencedikes osztály 28–28 hellyel, vagyis egy képzőművészeti és egy vegyes (zene és műépítészet).

A Iosif Vulcan Főgimnáziumban egy magyar kilencedik osztály indul, óvónő-tanítónő szakos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában