Darvas–La Roche

2020.04.30. 09:32

A végéhez közeledik a Darvas–La Roche-ház felújítása

A múzeumi hálózat részét fogja képezni a nagyváradi Darvas–La Roche-ház.

 

A Nagyváradi Polgármester Hivatal közleményében arra emlékeztet, hogy a 2018 januárjában elkezdődött munkálatok 98 százalékával végeztek, a beruházás célja pedig az, hogy szecessziós múzeum működjön ebben a helyi jelentőségű műemléképületben. A kivitelezést május 31-ig befejezik, maga a projekt 2020. augusztus 30-án zárul. Addig az ingatlant bebútorozzák, a helyiségeket digitális eszközökkel látják el, reklám- és audittevékenységeket végeznek, és előkészítenek mindent arra, hogy a Darvas–La Roche-ház a múzeumi hálózat részét képezhesse.

Az utóbbi időszakban az Ezredévi emléktér (Piața Libertății) felé néző belső udvarban járófelületeket alakítottak ki, díszszökőkutat csináltak, és elkezdtek dolgozni a külső kerítésnél. Az emeleti teraszon homokkő alapzatot fektettek le, rendbe tették a liftakna melletti lépcsőket, felújították a vizesblokkokat, festettek és helyükre illesztették a vitrálokat. Ugyanakkor IT-berendezéseket vásároltak és átvették a megrendelt bútoroknak egy részét. A festmények és a régi bútorok restaurálásával a városi múzeum szakemberei foglalkoznak.

A renoválási projekt a Regionális Operatív Program finanszírozásával valósul meg, költségvetése áfával együtt 5,7 millió lej, a kivitelező a szalárdi Constructorul cég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában