Meglepetés

2020.03.05. 16:30

Különleges meghívott az önkéntesek gáláján

Március 4-én este a Ramada szállodában ünnepelték és díjazták a 2019-es év legkiemelkedőbb teljesítményű, szociális ellátások területén tevékenykedő önkénteseit a DASO szervezésében.

Pikó Stefánia

A Nagyváradi Szociális Ellátások Igazgatósága (DASO) immár 8. alkalommal rendezte meg a fényűző összejövetelt, melyre Nagyvárad összes olyan civil szervezetét meghívták, amely a szociális ellátással foglalkozik. Minden egyesület tagjai közül kiválasztottak egyet, aki a legjobb, legaktívabb volt 2019-ben, az est első felében pedig elismerő díjakat nyújtottak át számukra. Arina Moş, a DASO igazgatója, annak ellenére, hogy gyakran kért elnézést lámpaláza miatt, hibátlanul vezette le a díjátadó ünnepséget. Több mint húsz önkéntes kapott ajándékot, az igazgatónak pedig mindegyikőjükhöz volt egy-két kedves szava, amelyeket nem a mappájából olvasott fel, tehát le sem tagadhatná, hogy ő is aktív részese a munkának, nemcsak az irányításnak. Anekdoták hangoztak el Miorița Săteanu, az egyik legidősebb önkéntes díjazásakor, akitől fiatalabb kollégái olykor „óvakodni” próbálnak, ugyanis annak ellenére, hogy egy bájos idős hölgyről beszélünk, katonás szigorral koordinálja a multifunkcionális szociális központok hétköznapjait. A nála is idősebb, 83 éves Kîmpan Ecaterina munkáját is jutalmazták, aki elképesztő energiával tevékenykedik a Caritas Catolica Segélyszervezetnél. Az estnek több sztárja is volt, egyikük a csupán 19 éves Mihuț Andreea Mariana, a SMURD önkéntese, aki a tavaly több mint 300 órányi önkéntes munkát végzett, és számos bevetésen vett részt. A fiatal lány mindössze 16 éves volt, amikor 2016-ban önkéntesnek jelentkezett a gyorsmentő szolgálatnál. Ahogyan azt ő maga is elmondta, az elmúlt év bizonyult a legjelentősebbnek, hiszen 2019-ben két életet is megmentett újraélesztés által, szabadidejében pedig egy utcán összeesett személyen is segített. A Pro Christo et Eclesia Egyesület tagjai közül Mészáros Szabolcs földrajztanár munkásságát is elismerték, aki sajnos nem volt jelen.

Az egybegyűlteket Dumitru Țiplea prefektus is köszöntötte, akiről kiderült, ő maga is önkénteskedett már, nem is egyszer, 1992 és 1998 között. Florin Birta alpolgármester köszöntőbeszédében a civil szervezetek pótolhatatlan munkáját méltatta, belátva, hogy az önkormányzat nem győz egyedül minden rászorulóról gondoskodni. Ilie Bolojan polgármester a tavalyhoz hasonlóan idén sem sikerült eljusson a gálára, ezért elnézést is kért, és üdvözletét küldte.

Meglepetés

Varga Ernőről nem sokat hallottunk, nem sokat láttunk, de ismereteink alapján ő egy zárkózott, szerény fiatalember – ez a kedd este folyamán be is bizonyosodott. Kissé félszegen, mintha először állna emberek elé, kiállt a zenészek mellé, és énekelt egy nagyot. Annak ellenére, hogy jóval korábban letette a mikrofont, mintsem a dal véget ért volna, nagy tapssal fogadták előadását. Arina Moş megkérdezte tőle, mikor láthatjuk újra, mikor kell rá szavazni az országos tehetségkutató műsorban (melyben már első alkalommal is hatalmas sikert aratott). Ernő elárulta, májusban láthatjuk újra a TV-képernyőn, majd megköszönte a tapsot, és eltűnt a tömegben.

Fotók: A szerző felvételei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában