Összefogás

2020.03.18. 13:30

A faültetések hónapja

Az Erdészeti Igazgatóság szervezésében március 15. és április 15. között A faültetések hónapja elnevezésű kampány zajlik. Ennek keretében az első akciót március 16-án, hétfőn tartották a nánhegyesi erdőkerületben. Az intézmény a tervei szerint idén 550,53 hektár erdőterületet hoz helyre, melyek közül 377,12 hektáron természetes regenerálódásra számít, 173,41 hektáron pedig erdősít. Ezen programja megvalósítása érdekében több mint egymillió facsemetét ültet, tizennyolc fajtából. A kisszedresi erdőkerületben 281 hektárt, a jádremeteiben 92 hektárt, a belényesiben 50 hektárt, a dobrosdiban 4,3 hektárt, az élesdiben 9 hektárt, a margittaiban 16,68 hektárt regenerálnak.

A koronavírus-járvány miatt ugyanakkor a továbbiakban meghatározatlan időre elhalasztják a faültetéseket, a szimpóziumok és konferenciák rendezését, a gyermekeknek szervezett kirándulásokat, a turisztikai útvonalak kiépítését, a források megtisztítását stb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában