Modernizáció

2020.02.04. 13:30

Jól haladnak a munkálatokkal

Nagy sebességre kapcsolva zajlanak a munkálatok a nagyváradi Sztaroveszky (Magheru) úton az ottani közúti aluljáró építésénél. Jelenleg az alagút le- és felhajtóját építik a Continental Forum Hotel felőli oldalon.

„Minden nap halad előre a munka, a kivitelezők késő estig dolgoznak. (...) Nyár elején, amikorra a munkálatok elkészülnek, remélem, megállapítják majd azt, hogy megérte elviselni a kellemetlenségeket. A kiszélesített és felújított Dacia (Baross) híd és az aluljáró minden irányba zavartalan forgalmat biztosít majd ” – fogalmazott Facebook-oldalán Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere. Üzenetét azzal zárta, hogy a szóban forgó munkálat befejezése után a Sebes-Körös másik partján kezdődik el az első két alagút ásása.

A Baross híd mellett egyébként a lehajtót már kiásták egészen addig a pontig, ahonnan maga az aluljáró kezdődik. Florin Birta alpolgármester elmondta, hogy jelenleg mintegy a felét fúrták le az itt helyet kapó 340 cölöpnek, ezek képezik majd az aluljáró oldalfalait. Az alpolgármester hozzátette, hogy mintegy tíz napon belül lehelyezik az összes cölöpöt, majd a munkagépek átkerülnek a Széchenyi tér (Traian park) felőli oldalra, és akkor a forgalmi rend is módosul úgy, hogy a Strand-sétány felőli oldalon lesz egy sávra szorítva az autóforgalom. Az aluljárót a Freyrom cég vezette konzorcium építi 14,5 millió lejből (áfa nélkül).

Borítókép: a Dacia hídon folyó munkálatok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában