Jó ütemben

2020.02.21. 10:53

Haladnak a munkálatokkal a nagyváradi Baross hídnál

A városban jelenleg zajló legkomplexebb munkálat a Baross (Dacia) híd felújítása, valamint a Strand sétányt a Széchenyi térrel (Traian park) összekötő közúti aluljáró építése. A projekt célja megkönnyíteni a környéken a közlekedést úgy, hogy az aluljáró megépítésével tehermentesítik a Sztaroveszky (Magheru) út forgalmát, a villamosok pedig zöld utat kapnak. Az aluljáró lehajtója a megyei rendőrség és a görögkatolikus iskola épületének határánál kezdődik, míg a másik oldalon a Continental Forum parkolójának behajtója előtt húsz méterrel. A Széchenyi téri (Traian park) lehajtó 102,27 méter, a Strand sétány felőli rész pedig 88,35 méter lesz. A passzázs teljes hossza a lehajtókkal együtt 224,65 méter. A munkálatok során a közműhálózatoknak mintegy 85 százalékát már áthelyezték, a Continental Hotel felőli oldalon 59 méter hosszan már elkészült a támfal, a támasztékhoz szükséges összes cölöpöt lefúrták már ezen a részen, míg a Széchenyi tér felőli oldalon már kiásták az oldalfalak helyét. A Baross híd felújítása és átalakítása mintegy hatvan százalékban készült el. A munkálatok során egy-egy közúti sávval bővítik a hidat, megerősítik a főgerendákat, kijavítják a leromlott állagú betonozott részeket, átalakítják a járdákat, áthelyezik a közmű-hálózatokat és földrengés-biztosabbá teszik az építményt. Jelenleg a fűtéscsövek lehelyezése, valamint a hídmegerősítési munkálatok zajlanak.

A munkálatokat tavaly szeptember 17-én kezdték el és várhatólag ez év szeptemberéig fog tartani. Az eredeti szerződés értéke 14.511.433,94 lej (áfa nélkül). A munkálatokat a Freyrom, Procons Group, Integrated Road Solutions, Electro Excel Green Consulting és az Abed Nego Com cégek társulása végzi. A munkálatok kivitelezését illetően a Baross híd szélesítési és felújítási munkálatai 60 százalékban, míg az aluljáró munkálatai 40 százalékban készültek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában