Többfunkciós csarnok

2020.02.13. 10:30

Épül az új sportcsarnok Váradon

Negyedrészben készen van a korábbi ócskapiac helyén épülő új, többfunkciós csarnok, mely elsősorban sportesemények helyszíne lehet.

Az Európa lakónegyed és a váradi reptér mellett, a Traian Blajovici utca 24. szám alatt épülő, ötezer fős befogadóképességgel rendelkező sportcsarnok (mely egyéb eseményeknek is helyet adhat) kivitelezési stádiuma 25 százaléknál tart.

Ha készen lesz, akkor majd kézilabda, kosárlabda és röplabda mérkőzéseknek adhat helyet, de szintén rendezhetnek ott konferenciákat, koncerteket, kiállításokat és vásárokat is. Az építkezési területet 2016-ban adta át a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal a vele együttműködő Országos Befektetési Ügynökségnek (CNI), mely 2018-ban írta alá a kivitelezési szerződést a Construcții Erbașu S.A, Intergroup Engineering S.R.L, Delta ACM 93 S.R.L& Trameco S.A. cégekből álló konzorciummal. A beruházás részeként a váradi polgármesteri hivatal feladata a közművesítés (csatlakoztatás a víz- és csatorna, valamint az elektromos és távfűtési hálózatra), a parkosítás, az odavezető utak és a parkolók kialakítása. A kivitelezés teljes összege 27,6 millió euró, amiből 19 százalék, vagyis 5,2 millió az önkormányzatra eső rész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában