Támogatott tartalom

2020.02.04. 09:48

A Ford 2019-ben is első helyen áll a Romániában, de Bihar megyében is a beíratott gépkocsik toplistáján!

A Ford 2019-ben újból megerősíti 2016-ban megszerzett vezető helyét a Romániába behozott, legkedveltebb gépkocsimárkák hivatalos rangsorában, várakozáson felüli eladással a Focus, Ecosport és Kuga modelleknél.

A Járművezetői és Forgalmi Engedélyek Igazgatósága (DRPCIV) és az Autógyártók és Importőrök Szövetsége (APIA) által összeállított statisztika szerint, 2019-ben a Ford a legjobban eladott márka a Romániába behozott gépkocsik és 3,5 tonnánál kisebb járművek sorában. A gépkocsi-bejegyzésekből 8,67 százalékos piaci részesedéssel bír, több mint 15.600 eladott példányt jegyzett a belföldi piacon, és jelentős növekedéssel újra megelőzte a versenytársakat (Renault, Volkswagen, Skoda, Opel).

Belföldi szinten a 2019-ben beíratott gépkocsik top 10-es listája a következőképpen fest:

* Forrás: az Autógyártók és Importőrök Szövetsége (APIA)

Helyi szinten a Ford megtartotta vezető pozícióját 2019-ben a bejegyzett gépkocsik rangsorában, és a Forgalmi Engedélyek Igazgatósága (DRPCIV), valamint az Autógyártók és Importőrök Szövetsége (APIA) igazolja ezt.

Bihar megyében az import gépkocsik top 10-es listája a következőképpen fest:

* Forrás: az Autógyártók és Importőrök Szövetsége (APIA)

Bihar megyében a Ford nemcsak, hogy megtartotta vezető pozícióját a bejegyzett gépkocsik rangsorában, de 2019-ben meg is haladta, egyébként 2018-ban és 2017-ben is.

Végül is a romániai autóbejegyzési eredmények nem számítanak nagy meglepetésnek, főleg, ha elemezzük a Ford európai szintű teljesítményét, amelyek közül a következőket említhetjük:

− több mint 1,33 millió gépkocsi eladása

− 7,4 százalékos piaci részesedés a 3,5 tonnánál kisebb személygépkocsik kategóriájában

− öt éven keresztül megőrizte első helyét európai szinten a gépkocsi-eladásokban, megerősített hírek szerint 13,8 százalékos piaci részesedéssel, sőt mi több, belföldi szinten 17,9 százalékos piaci részesedést ért el

− a Ford Ranger örvendhet a legnagyobb méretű eladásnak, 52.500 eladott példánnyal

− rekordeladás a Ford Kuga és az EcoSport változatoknál, 282.800 példány

− 46,7 százaléka a bejegyzett Fordoknak a SUV-kategóriába tartozik.

Az utóbbi 25 évben a Fordnak ez volt a legjobb éve, megerősítve a haszongépjárművek eladásában piacvezetői pozícióját, immár ötödik éve. A Ford Custom Hybrid (PHEV és EcoBlue Hybrid) megkapta az International Van of the Year 2020 elismerést, a Ford Ranger pedig az International Pick-Up Award 2020 címet nyerte el.

2019-ben a Ford Európa-szerte több mint 1,33 millió gépkocsit értékesített, piaci részesedése elérte a 7,4 százalékot a személygépkocsik és a 3,5 tonnánál kisebb haszongépjárművek piacán. A haszongépjármű-piacon ez volt a legsikeresebb éve az elmúlt huszonöt évben, megerősítve piacvezetői pozícióját, immár ötödik éve, 13,8% piaci részesedéssel európai szinten.

Romániában 2019-ben a Ford haszongépjárművek eladásából befolyt piaci részesedés 17,9% volt.

Tehát úgy tűnik, hogy a románok egyre jobban kedvelik a technológiai újításokat, a nagy teljesítményű motorokat, amelyek hatékonyak és gazdaságosak, a részletekre való odafigyelést, a lenyűgöző biztonsági funkciókat, a megbízhatóságot és nem utolsósorban a kék ovális autói által nyújtott vezetési élményt. Mi több, a Fordnak az a szándéka, hogy klienseinek biztosítsa a minőség/ár arányt, a csúcstechnológiát, fedezve a piaci követelményeket a standard változatok esetében, de más kategóriában is, főleg a SUV és crossover változatoknál, egy új termékkel (SUV), a Craiován, 2019 nyara óta gyártott EcoSport mellett a mély benyomást tevő, modern dizájnnal megalkotott FORD PUMA-val, mely sportos és a legújabb technológiák szerint készült.

A csábító PUMA kapcsán több részletet találhat itt: http://www.bihon.ro/noul-ford-puma/2282729.

A Puma, amely az első Romániában gyártott hibrid személygépkocsi és a Mustang Mach-E, az első teljesen elektronikus Ford-változat mellett, ebben az évben a Ford be fogja mutatni a Ford Kugát, mild-hybrid, full-hybrid és plug-in hybrid változatban, de az új Ford Explorert is plug-in hybrid változatban.

Ha szeretné felfedezni a Ford titkát, és megtudni, mekkora a csábereje, várjuk a Ford Carbenta Comnál, az Ön Ford-kereskedésénél, a Borsi út 32/D szám alatt.

Iratkozzon fel egy vezetési tesztre, és engedje, hogy magával ragadja a Ford által nyújtott egyedi vezetési élmény, hiszen régen vágyik egy ilyen autóra.

Fedezze fel az Önhöz legjobban illő Ford-modellt, tapasztalja meg az Ecoboost-motor élményét, amely az utóbbi években átírta a benzin alapú motortechnológiát.

Ön is megérdemel egy igazi autót, megérdemel egy Fordot!

Iratkozzon be a vezetési tesztre itt: http://www.fordoradea.ro/cerere-drive-test.html

Források:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában