Lehetőség

2020.01.15. 17:41

Gyümölcsszedőket keresnek Spanyolországba

Az Országos Munkaerőfoglalkoztatási Ügynökség az EURES hálózaton keresztül tudatja az érdeklődőkkel, hogy 900 gyümölcsszedőt keresnek Spanyolországba.

A spanyol Sureexport Compania Agraria Kft. 900 mezőgazdasági dolgozót keres a spanyolországi Almonte településre (Huelva tartomány). A munkavállalók eper-, málna-, szeder- és áfonyaszedésre jelentkezhetnek, a munka napi 6 és fél órából áll, ehhez jön egy fél órás ebédszünet. A cég 18–50 év közötti nőket (600 személy) és 150 párt alkalmaz. Szükséges a mezőgazdaságban szerzett tapasztalat, valamint a jelentkezőknek bírniuk kell a gyümölcsök betakarítását a meleg tavaszi napokon, üvegházakban. Idegen nyelv ismerete nem szükséges. A fizetés bruttó 42,90 euró/nap (nettó 39,33 euró/nap), ezt bankkártyára utalják. A szezon végén a cég bónuszként további napi 0,70 eurócentet fizet az új személyeknek és napi 0,80 eurócentet azoknak, akik már dolgoztak a cégnek. A túlórákat bruttó 6,67 euró/óra összeggel fizetik. További előnyök: a cég ingyenes szállást biztosít, a közüzemi számlákat fizetik, napi 1,73 eurót. Az utat Spanyolországig a cég fizeti, de ha a munkavállaló nem tartja be a legalább két hónapos munkaszerződést, az összeget levonják az utolsó bérből. A visszatérést Romániába már a munkavállaló kell állja. Az ideiglenes munkaszerződéseket 3, 6 és 9 hónapra lehet megkötni, 15 napos próbaidővel. A szerződés 2020. március 1-től indul. A Bihar megyei lakhelyű és a követelményeknek eleget tevő személyek Simona Burdean EURES-tanácsadónál jelentkezhetnek a Bihar Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökségnél, a külföldi munkavállalási adatbázisba való regisztrálásért. Ehhez a következő iratok szükségesek: a beleegyezésről szóló típusnyomtatvány (az ügynökség székhelyén kell kitölteni), másolat a személyi igazolványról, orvosi igazolás, önéletrajz, spanyolországi társadalombiztosítási szám – esetenként. További információ a 0259/433-346-es telefonszámon. A kiválasztott személyeket a munkáltató értesíti majd. A jelentkezési dossziékat március 1-jéig lehet leadni.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában