Támogatott tartalom

2020.01.28. 10:45

A Ford 2019-ben is első helyen áll a Romániában, illetve Bihar megyében beíratott gépkocsik toplistáján!

A Ford 2019-ben újból megerősíti 2016-ban megszerzett vezető helyét a Romániába behozott, legkedveltebb gépkocsimárkák hivatalos rangsorában, várakozáson felüli eladással.

A Járművezetői és Forgalmi Engedélyek Igazgatósága (DRPCIV) és az Autógyártók és Importőrök Szövetsége (APIA) által összeállított statisztika szerint, 2019-ben a Ford a legkedveltebb és legjobban eladott márka a Romániába behozott gépkocsik és 3,5 tonnánál kisebb járművek sorában. A gépkocsi-bejegyzésekből 8,67 százalékos piaci részesedéssel bír, több mint 15.600 eladott példányt jegyzett a belföldi piacon, és jelentős növekedéssel újra megelőzte a versenytársakat (Renault, Volkswagen, Skoda, Opel).

Nemzeti szinten a 2019-ben beíratott gépkocsik top 10-es listája a következőképpen fest:

Bihar megyében a Ford nemcsak, hogy megtartotta vezető pozícióját a bejegyzett gépkocsik rangsorában, de 2019-ben meg is haladta, egyébként 2018-ban és 2017-ben is; a Ford által a belföldi piacon elért adatok a következők:

 

(*A Bihar megyében bejegyzett gépkocsik rangsorában nem szerepelnek a lízingrendszerben használt autók, amelyek abban a megyében vannak bejegyezve, ahol a lízingcég székhelye van.)

Tehát úgy tűnik, hogy a románok egyre jobban kedvelik a technológiai újításokat, a nagy teljesítményű motorokat, amelyek hatékonyak és gazdaságosak, a részletekre való odafigyelést, a lenyűgöző biztonsági funkciókat, a megbízhatóságot és nem utolsósorban a kék ovális autói által nyújtott vezetési élményt. Mi több, a Fordnak az a szándéka, hogy klienseinek biztosítsa a minőség/ár arányt, a csúcstechnológiát, fedezve a piaci követelményeket a standard változatok esetében, de más kategóriában is, főleg a SUV és crossover változatoknál, egy új termékkel (SUV), a Craiován, 2019 nyara óta gyártott EcoSport mellett; mindezek egyre nagyobb elismerést hoznak a márkának, így a gépkocsivezetők kívánságlistáján első helyen szerepel.

Végül is a romániai autóbejegyzési eredmények nem számítanak nagy meglepetésnek, főleg, ha elemezzük a Ford európai szintű teljesítményét, amelyek közül a következőket említhetjük:

− több mint 1,33 millió gépkocsi eladása

− 7,4 százalékos piaci részesedés

− öt éven keresztül megőrizte első helyét európai szinten a gépkocsi-eladásokban, a Ford Transit Connect, Ford Transit Custom, Ford Transit és a Ford Ranger az első helyen szerepelnek kategóriájukban országos szinten

− a Ford Ranger örvendhet a legnagyobb méretű eladásnak, 52.500 eladott példánnyal

− rekordeladás a Ford Kuga és az EcoSport változatoknál, 282.800 példány

− 46,7 százaléka a bejegyzett Fordoknak a SUV-kategóriába tartozik.

Az utóbbi 25 évben a Fordnak ez volt a legjobb éve, megerősítve a haszongépjárművek eladásában piacvezetői pozícióját, immár ötödik éve. A Ford Custom Hybrid (PHEV és EcoBlue Hybrid) megkapta az International Van of the Year 2020 elismerést, a Ford Ranger pedig az International Pick-Up Award 2020 címet nyerte el.

Az autópiac gyors ütemű fejlődésben van, a Ford pedig bizakodó a jövőt illetően, amelyet saját maga alakít, mivel a BRING ON TOMORROW szlogen jegyében 2020-ban 14 elektromos modellt bocsát piacra. Ha 2012-ben a Ford a háromhengeres EcoBoost 1,0L motorral lenyűgözte a világot, nagy hatást gyakorolva az autópiacra, ebben az évben a Ford az elektromos és hibrid modellek széles skáláját tárja az érdeklődők elé.

Ha még nem győződött meg arról, hogy a Ford gépkocsik megérdemlik az Ön teljes figyelmét, akkor várjuk a Carbenta Comnál, az Ön Ford-kereskedésénél, a Borsi út 32/D szám alatt, hogy felfedezze az Önhöz legjobban illő modellt, és mivel ez a legjobban egy próba során derül ki, iratkozzon fel egy vezetési tesztre, és engedje, hogy magával ragadja a Ford által nyújtott egyedi vezetési élmény, az Ecoboost változat vezetése, amely az utóbbi években átírta a benzin alapú motortechnológiát.

Ön is megérdemel egy igazi autót, megérdemel egy Fordot!

Iratkozzon be tesztvezetésre itt: http://www.fordoradea.ro/cerere-drive-test.html

 

 

Források:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában