Felújítások

2019.12.05. 09:55

Infrastrukturális fejlesztések Nagyváradon

A nagyváradi helyi tanács elfogadta hét belvárosi utca felújítására vonatkozó előterjesztést, a Damjanich (Barnutiu) utca meghosszabbításáról szóló tervezetet és hat Oncsa-telepi utca felújításának költségnövelését.

Pap István

A nagyváradi helyi tanács a város központjában lévő Arany János, Kapucinus (Mosoiu), Szabadság (Samuil Micu Klein), Kálvin, Nyárfa (Ion Luca Caragiale), Reáliskola (Spiru Haret) utcák, és a Deák Ferenc (Gojdu) sétány felújítását szavazta meg legutóbbi ülésén. Mindegyik utcán felújítják a közutat és a járdákat, javítják az esővíz elvezetést és parkolóhelyeket alakítanak ki. Mint azt Florin Birta a város alpolgármestere az ülést megelőző sajtótájékoztatón elmondta, a hét utca modernizálásának összköltsége mintegy hatmillió lej. A tervezetek elfogadása után beindítják a közbeszerzési eljárást a munkálatokra, és az elöljáró szerint a jövő év második felében elkezdődhetnek a munkálatok, amelyek az elképzelések szerint két-három hónapot vesznek majd igénybe. Az alpolgármester hozzátette, hogy jövőre leaszfaltozzák azokat az utcákat, amelyeken az idén különböző közmű felújítási munkálat végeztek.

Útmeghosszabbítás

Ugyancsak elfogadta a helyi tanács a Damjanich János (Simion Barnutiu) utcának a meghosszabbítására vonatkozó határozattervezetet. Az új út az Onestilor utcai körforgalomból indul ki és áthalad az ott épült ARED tömbházak között egy csarnokon keresztül, amelyben jelenleg műhelyek üzemelnek, és az OMV benzinkút mellett csatlakozik majd a Vitéz (Decebal) úthoz. A szóban forgó csarnokot a város kisajátítja és lebontja. A mintegy 280 méternyi új út kiépítése körülbelül hatmillió lejbe fog kerülni áfával együtt. A városi tanács elfogadta a Trotusului utcának a Henrik Ibsen és a Veteranilor utcák közötti szakaszának felújítására vonatkozó határozattervezetet is. Ennek a beruházásnak a becsült költsége 1,4 millió lej áfával együtt, a kivitelezési időszak három hónap. A nagyváradi helyi tanács kénytelen volt módosítani hat Oncsa-telepi utca felújításának költségvetés-tervezetét. Mint azt Florin Birta alpolgármester elmondta, a Ion Alexi, az Alexandru Todea, a Cucului, a Gheorghe Pitut, a Gheorghe Pop Reteganul és a Macului utcák felújítására kiírt közbeszerzési eljárásra jelentkező cégek mintegy tizenöt százalékkal magasabb árajánlatokat nyújtottak be a tervezett költségvetésnél. Ezt látva módosították a becsült költségeket, aminek nyomán mintegy 15-20 százalékkal nőtt a tervezett költségvetés. A határozattervezet elfogadása után az önkormányzat ismét megtenderezteti a hat utca felújításának munkálatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában