Kék hírek

2024.04.05. 13:29

Őrizetbe vették az ittasan vezető kamionsofőrt

Illusztráció

Forrás: politiaromana.ro

Erdon-összeállítás

Az élesdi rendőrök által végzett ellenőrzést követően csütörtökön 24 órára őrizetbe vették azt a fehéroroszországi kamionsofőrt, akit ittas vezetéssel gyanúsítanak. A 38 éves férfit Tinódon állították meg a rendőrök csütörtök kora reggel, az 1-es jelzésű országúton. A vizsgálat során kiderült, a férfi ittasan ült volánhoz, légalkoholszintje 0,84 mg/l volt. Az ügyben további nyomozás folyik.

Egyéb kihágások
A rendőrség csütörtökön összesen 237 szabálytalanságot észlelt az utakon, 87.835 lej bírságot szabtak ki ezekért. Bevontak 13 járművezetői és négy forgalmi engedélyt. Büntetést szabtak ki 124 szabálytalanul közlekedő kerékpárosnak, 16 gyalogosnak; 73 esetben a megengedett sebességhatár túllépése miatt büntettek, két bírságot a jelzőlámpa jelzésének figyelmen kívül hagyásáért, további kettőt pedig az elsőbbségadás elmulasztásáért szabtak ki. Három esetben szabálytalan előzés miatt büntettek.

Csütörtök este, nem sokkal kilenc óra előtt Vaskohon a 76-os országúton a rendőrök megállítottak egy 18 éves rézbányai (Băița) fiatalt, aki a gyanú szerint kábítószer hatása alatt vezetett. A helyszínen elvégzett drogteszt pozitív lett. Mivel a gyorsteszt nem bizonyító erejű, a fiatalt vérvizsgálatnak is alávetették, az ügyben további nyomozás folyik. 

Be nem jegyzett robogót vezetett az a 17 éves érábrányi fiatal, akit a rendőrök csütörtök délután 14 óra 50 perckor állítottak meg a településen áthaladó 19/B jelzésű országúton. A helyszíni ellenőrzés során kiderült, hogy a fiatal nem rendelkezik jogosítvánnyal egyik járműkategóriára sem. Az ügyben büntetőeljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!