Erdők napja

2024.03.22. 13:10

Faültetési akciókon vettek részt a tűzoltók

Forrás: ISU

Az erdők nemzetközi napja alkalmából a Bihar megyei tűzoltók faültetési akcióban vettek részt. A tűzoltók több száz fát ültettek el, lelkesen hozzájárulva a közösség és az emberiség számára létfontosságú erőforrások fenntartásához, védelméhez és fejlesztéséhez.

Ez alkalomból csütörtökön a margittai tűzoltóosztag több mint 20 tagja, csatlakozva a margittai Horea Technológiai Líceum kezdeményezéséhez, részt vett az ötödik alkalommal megszervezett Erasmus Erdők elnevezésű akcióban. Az éppen szabadnapjukat töltő tűzoltók körülbelül 700 facsemetét ültettek el. Az akció során egyébként összesen körülbelül 3500 facsemetét ültettek el a diákok, erdészeti képviselők, tűzoltók és más önkéntesek egy egy hektárnyi területen.

A faültetési akció folytatódik, március 23-án, szombaton több tíz tűzoltó Felkéren fog részt vett az Egy erdő a nulláról elnevezésű programon, melynek célja több mint 30 ezer facsemete elültetése egy nagyobb mint hat hektárnyi területre.

Forrás: ISU

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!