Vádemelés

2024.03.12. 15:27

Bíróságra kerül a szentandrási ügy

A Bihar Megyei Törvényszéknél március 11-én regisztrálták annak a nőnek az ügyét, aki egy kötéllel fojtotta meg testvérét. Az ügyészség vádat emelt a nő ellen, aki beismerte tettét, amiért akár 10-20 év letöltendő börtönbüntetésre is ítélhetik. Az áldozat egy 42 éves biharszentandrási lakos volt.

Forrás: ebihoreanul.ro

ERDON-összeállítás
A gyilkosság 2024. február 7-én este történt. A rendőrség és az ügyészség a térfigyelő kamera felvételei alapján rekonstruálták és vizsgálták az esetet, a vádlott beismerő vallomást is tett. Az eset a Nagyváradot Biharszentandrással összekötő út mentén történt, a holttestet pedig másnap reggel találták meg. 
A térfigyelő kamera felvételei alapján az áldozat és a feltételezett elkövető február 7-én este 21 óra körül haladt az út menti futópályán. Később ugyanez a kamera rögzítette, amint 21.46 órakor a nő megragadta testvérét és magával húzta az út menti mezős részre.
Az ügyészség február 9-én nyilvánosságra hozott első hivatalos tájékoztatása szerint a nő később a kabátzsebéből egy kötelet vett elő, amellyel fojtogatni kezdte testvérét, akit sikerült a földre löknie, ahol tovább folytatta tettét, egészen addig, míg a férfi elhunyt. „A gyanúsított 20 percig fojtogatta áldozatát, és csak azután hagyta el a helyszínt, miután megbizonyosodott arról, hogy már nincs pulzusa” – magyarázta a Bihar megyei ügyészség szóvivője, Cristian Ardelean ügyész.
Távozáskor a nő magához vette a kötelet, amellyel megölte öccsét, annak mobiltelefonját és pénztárcáját, valamint két doboz cigarettát, amit egy nejlonzacskóba tett, majd másnap reggel elment dolgozni, Nagyváradra. Innen kísérték be az ügyészek kihallgatásra. Később a közös lakásban is házkutatást tartottak. Ott megtalálták a kötelet, valamint az áldozat telefonját és a pénztárcáját is. A kihallgatás során a nővér beismerte tettét, részletezve az elkövetés módját, amit a boncolás is megerősített. Az orvosszakértői jelentés alapján „az áldozat halála erőszakos volt, amit a nyak összenyomásával okozott mechanikai fulladás okozott”. Február 9-én a bírák egy mindössze fél órás tárgyalást követően jóváhagyták az ügyészek kérelmét, és 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték a gyanúsítottat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!