Kék hírek

2024.01.25. 16:23

Büntettek a Bihar megyei rendőrök

Illusztráció

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság január 23-án és 24-én 141 büntetést osztott ki közúti kihágások miatt, az ezekből befolyt összeg 69.795 lej. Továbbá elvettek kilenc jogosítványt és öt forgalmi engedélyt. Gyorshajtás miatt 99 büntetést osztottak ki, 20-at a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, hármat ittas vezetésért, kettőt elsőbbségadás hiánya miatt, hármat nem kijelölt helyen való megállásért, kettőt az időszakos műszaki vizsgálat hiányáért és tizenkettőt egyéb kihágásokért.

Szabálytalanul. A rendőrség elfogott szerda délután 17.25 órakor Papfalván (Popești) egy 17 éves helyi kiskorú fiút, aki egy olyan motorbiciklit vezetett, mely nincs forgalomba íratva. Az ügyben vizsgálat zajlik.

Jogosítvány nélkül. A Bihar megyei rendőrség 24 órás őrizetbe vett szerdán egy 34 éves Szatmár megyei férfit jogosítvány nélküli járművezetés miatt. A rendőrök szerda reggel 7.05 órakor fogták el Szalacson autóvezetés közben; kiderült, hogy a jogosítványát előzőleg felfüggesztették. A férfi ellen egyébként már két eljárás indult 2023-ban: pszichoaktív szerek hatása alatt való járművezetés, valamint felfüggesztett jogosítvánnyal való járművezetés miatt. Az ügyben a margittai hatóságok vizsgálódnak tovább.

Letartóztatták. Egy 54 éves bihardiószegi férfit fogott el a rendőrség január 23-án, délután 15.30 órakor a nagyváradi Kolozsvári úton. A férfit a nagyváradi bíróság két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte testi sértés vagy más erőszakos cselekedet elkövetése miatt. Szintén aznap egy 54 éves érmihályfalvi férfit is elfogtak a rendőrök, őt a margittai bíróság 9 hónap és 10 nap letöltendő börtönbüntetésre ítélte jogosítvány nélkül járművezetés miatt, valamint a vérvizsgálat elutasítása miatt. Mindketten a nagyváradi börtönben töltik le büntetésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!